Adam Nenadál
30. března 2024 • 11:45

Kdo neměl veliký sen, ten tohle nikdy nepochopí, říká Krejčí o průlomu

Autor: Adam Nenadál, TV iSport
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíce a měsíce bez pořádného zápasu. Bez jistoty budoucnosti v nejlepší basketbalové lize světa. Bez kontraktu. Hotely, města, osamělé haly, tisíce a tisíce střel a tréninků. „Kdo neměl veliký sen, ten tohle nikdy nepochopí,“ odpovídá Vít Krejčí v exkluzivním rozhovoru pro iSport.cz a Livesport.cz na otázku, proč svou zámořskou misi už dávno nezabalil a nezamířil zpět do Evropy. „Říkali mi, že moje kariéra v NBA je u konce,“ připouští 23leté křídlo.



Jenže Krejčí to nezabalil. Kousl se. Přijal nejistotu a čekal na šanci. A ta teď přišla – rodák ze Strakonic odehrál šest zápasů v základní sestavě Atlanta Hawks v řadě, má parádní minutáž, a dvakrát v týdnu významně přispěl k výhrám nad nejlepším týmem NBA Boston Celtics: „Věděl jsem, že to musím chytit za pačesy,“ usmívá se Krejčí.

V obou zápasech proti Celtics navíc Krejčí bránil největší hvězdu soupeře – a jednu z největších hvězd celé ligy – Jaysona Tatuma. „Fyzicky obrovsky náročný úkol, jeden z nejtěžších, co jsem zažil,“ říká české křídlo. „Ale vím, že kouč Snider mi teď věří právě díky obraně, v které jsem udělal obrovský posun. I kluci v týmu se mi smáli, že jsem nikdy nebyl takový pes obranář, jako jsem teď,“ usmívá se Krejčí.

S kterým slavným rapperem měl nedávno interakci? Proč si v Charlotte nevšiml Leoše Mareše? Jak vidí svou budoucnost v NBA? Jak fandí píseckým Sršňům v české lize a co říká na záplavu gratulací z domova? Podívejte se na VIDEO v horní části článku.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud