5 slavných herců, kteří se nikdy nepropůjčili filmové sérii

31.03.2024

Filmové série jsou jako třešnička na dortu pro mnoho hereckých kariér. Když vás totiž osloví filmové studio s nabídkou účasti na několikadílné sérii, máte na několik let vystaráno a nemusíte se strachovat, že budete horko těžko shánět nové angažmá.

Ale v Hollywoodu existují i tací, kteří se rozhodli vyhnout se trendu „franšízování“ filmového průmyslu a zůstat věrni jedinečným, neopakovatelným rolím. Pojďme se podívat na pět slavných herců, kteří se nikdy nepropůjčili žádné filmové sérii.

Leonardo DiCaprio

Miláček davů Leonardo DiCaprio (49) je jednou z největších hereckých hvězd současnosti s filmografií, která si získala nejen odbornou kritiku, ale i širokou veřejnost. Na své oscarové ocenění však čekal pěkně dlouho a svou sošku si doslova vydřel až díky filmu REVENANT Zmrtvýchvstání.

Přestože má DiCaprio za sebou téměř 50 let herectví a vynikající vztahy s režiséry, kteří stáli v čele některých největších filmových sérií všech dob, sám se nikdy v žádné neobjevil. Místo toho si DiCaprio během své kariéry připsal dlouhý seznam úžasných a různorodých rolí.

Byl charizmatickým Jackem v Titaniku, jednom z nejvýdělečnějších filmů všech dob, Cobbem v Počátku, a zahrál si i Jordana Belforta ve Vlkovi z Wall Street a ztvárnil i mnoho dalších rolí. I přesto, že by mohl DiCaprio díky svým vazbám na věhlasná hollywoodská jména zvládnout jakoukoliv roli, rád si vybírá nové a neotřelé projekty. Neustále tak zkouší šíři svého talentu, a abychom byli úplně upřímní, zatím nenarazil na nic, co by nezvládl.

Jessica Chastain

Další držitelka Oscara, Jessica Chastain (45), začala svou televizní kariéru už v roce 2004, kdy hrála různé menší role v pořadech jako Pohotovost a Veronica Mars. Tvrdě pracovala a v průběhu dalších šesti let získala několik dalších televizních rolí a pár menších, ale až v roce 2011 zažila opravdový hollywoodský průlom.

V roce 2011 se objevila hned v šesti různých filmech, z nichž některé dosáhly opravdu velkého úspěchu, a popularita herečky raketově vzrostla. Jessica Chastain si svou cestu k získání svého hereckého jména poctivě vyšlapala. herectví, ale její práce v Černobílém světě ji vynesla nominaci na Oscara, kterou sice neproměnila, ale přesto byla obřím úspěchem.

Během dalších deseti let pokračovala Chastain ve své dobře našlápnuté kariéře a svého Oscara se nakonec dočkala v roce 2022. Chastain se nikdy neobjevila v žádné opakující se roli, ale přesto si ve dvou filmových sériích zahrála. Vždy to bylo ale v jediném díle – objevila se ve druhém díle To a v roli ústředního padoucha snímku X-Men: Dark Phoenix.

Michael Cera

Michael Cera (35) je nesmírně talentovaným mladým hercem, který se za svou 25 let trvající kariéru objevil v téměř stovce různých rolí ve filmu a televizi. I přesto, že si zahrál ve více než 300 epizodách různých televizních pořadů a v téměř 100 odlišných rolí, nikdy se nepropůjčil žádné filmové sérii.

Cera je možná nejmladším hercem v této seznamu, ale jeho dosavadní výsledky a různorodé výkony ho učinily jednou z předních hvězd Hollywoodu. Talentovaný herec je svým rolím přistupuje s humorem a radostí, než aby se snažil o uznání kritiky.

Stačí si vzpomenout na jeho nedávnou roli Allana, nejlepšího kamaráda Kena v loňském letním hitu Barbie, a hned vám dojde, jaké role Cera volí. Právě Barbie přitom představuje největší „hrozbu“ toho, že by se mohla některý z jeho filmů přetvořit v sérii. Na druhou stranu, obdobné „obavy“ panovaly u jeho kultovního hitu Scott Pilgrim proti zbytku světa.

Richard Gere

Jen těžko byste na přelomu 80. a 90. let hledali větší hvězdu, než jakou byl Richard Gere (74). Tenhle lamač dívčích srdcí se nejčastěji objevoval v romantických komediích jako pohledný frajer s dobrým srdcem a smyslem pro humor. Hrál v naprostých klasikách jako je třeba Pretty Woman nebo Nevěsta na útěku.

Ačkoliv si byla spousta jeho postav charakterově podobná, nikdy „nevstoupil do té samé řeky dvakrát“. Skutečně ho na rozdíl od mnoha jiných herců své generace dodnes míjí práce na filmových sériích. Nejblíže, kam se Gere kdy k práci na filmové sérii dostal, byla jeho role ve filmu Druhý báječný hotel Marigold, která byla ale tak malá, že ji vážně nelze považovat za skutečnou práci na filmové sérii.

Gere několikrát opakoval, že není proti natáčení filmových sérií, sám by si rád zahrál v nějakém superhrdinském filmu, ale jeho hlavním zájmem je kvalita a jedinečnost, což obvykle znamená, že se vyhýbá stereotypním filmům.

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin byl hvězdou němého filmu, a i když mnoho jeho filmů ho vidělo v podobné roli, technicky to nikdy oficiálně nebyla část filmové série. I když byly série a pokračování méně běžná, trilogie a série filmů existovaly téměř od prehistorie filmů.

Chaplin často ztvárňoval postavu nejistého a nešikovného muže s velkým štěstím, ale jak se médium měnilo, musel se změnit se s ním. Po veleúspěšné kariéře v němém filmu se Chaplin dokázal jako jeden z mála adaptovat i pro filmy, kde se už mluvilo. Stačí připomenout jeho Diktátora, který vyžadoval hodně dialogů. Ani v éře mluvených filmů si však Chaplin nevyzkoušel žádnou filmovou sérii.

(tod)

Fandím
13 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Charlie Chaplin, Leonardo DiCaprio, Richard Gere, Jessica Chastain

Filmy:
Pretty Woman, Diktátor, Scott Pilgrim proti zbytku světa, Počátek

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Oscar, slavní herci, Jessica Chastain film, Pretty Woman, Richard Gere filmy, filmové série, slavné role, unikátní role
TOPlist