Denník N

Ráno s NHL: Z celej ligy sa tento rok najviac zlepšil. Veľmi mi pomohol Chára, tvrdí Dobson

Noah Dobson (vpravo). Foto - TASR/AP
Noah Dobson (vpravo). Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

v sérii prvého kola vlaňajšieho play-off medzi Carolinou Hurricanes a New Yorkom Islanders viedli domáci už 3:1 na zápasy. Tím z Long Islandu to však mal skvelo rozbehnuté na to, aby sa séria ešte raz vrátila do ich UBS arény.

Islanders viedli 2:0, no chyba Noaha Dobsona viedla k zníženiu po teči Paula Stastneho.

„Dobson sa pomaly hýbal s pukom a navyše aj prehral dôležitý súboj. So Stastnym potom pred bránou spadli, no jemu trvalo dlhšie postaviť sa. Stastny bol na nohách okamžite. Možno som na neho príliš tvrdý a možno nie. Je veľmi mladý a talentovaný, no v tejto sérii na mňa veľký dojem neurobil,“ povedal pre The Athletic jeden z NHL skautov, ktorý si želal ostať v anonymite.

Islanders nakoniec v zápase zvíťazili 3:2, keď sa im v závere podarilo odolať tlaku Caroliny. No posledných približne 9 a pol minúty (presne od času posledného inkasovaného gólu Islanders) už Noah Dobson v stretnutí nenastúpil.

V noci z nedele na pondelok sa hral iba jediný zápas a skončil sa rovnakým výsledkom.

Vancouver síce proti Anaheimu prišiel o dvojgólové vedenie, ale Dakota Joshua v 58. minúte svojím druhým gólom v zápase rozhodol o výhre 3:2. Slovák nefiguruje ani v jednom tíme.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa pravidelne venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


„Dobson hral až do tohto momentu v poriadku. Chcel by som ho však na ľade vidieť ako vplyvnejšieho hráča. Mal zopár dobrých momentov, ale nebolo ich dosť. V defenzíve by mal určite zabrať,“ doplnil skaut.

Islanders napokon prehrali šiesty zápas doma 2:1 po predĺžení, pričom Noah Dobson dostal výrazne skrátený ice time. Na ľade sme ho mohli vidieť až o viac než tri minúty menej než v prvých 4 zápasoch.

Mal šťastie na spoluhráčov

Momentálne prebiehajúca sezóna sa už však pre 24-ročného Kanaďana vyvíja diametrálne odlišným smerom. Noah Dobson sa na ľade pohybuje počas viac než 25 minút za zápas a v celej NHL je len päť hráčov s vyšším časom na ľade.

Podľa samotného Dobsona sa mu takto zlepšiť podarilo hlavne vďaka jeho niektorým bývalým starším spoluhráčom, medzi ktorými bol aj Zdeno Chára.

Slovenský obranca odohral v tíme Islanders svoju poslednú sezónu, pričom počas nej tvoril pár aj s Noahom Dobsonom.

Sociálne siete obletelo video, ktoré zachytáva, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie