Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato. Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

01. 04. 2024

Nepodceňujte marže obchodníků

Čeští investoři si musí dávat pozor na jedno podstatné specifikum – žádná tuzemská mincovna totiž nevyrábí vlastní zlaté slitky ani mince. Z toho plyne jediné – všechny takové položky se k nám dováží ze zahraničních zemí (hlavně ze švýcarských rafinérií).

A právě během procesu přepravy se vystřídá rovnou několik různých odborníků. Každý z nich si logicky naúčtuje své služby. To platí i pro finální prodejce, kteří si často dávají až nesmyslně vysoké marže.

Z toho důvodu se cena úplně totožných slitků (stejná značka, hmotnost, ryzost i certifikace) napříč obchodníky liší o více než neuvěřitelných 10 %. Jeden slitek vás tak může vyjít buď o několik tisíc korun levněji, nebo naopak o tisíce korun dráž.

Nyní si představte, že se chystáte investovat do zlata po dobu patnácti let. Pokud tedy několikrát ročně zbytečně vyhodíte 10 % peněz z okna, z dlouhodobého hlediska ztratíte klidně i stovky tisíc korun.

Raději tedy před každým nákupem projeďte internet a porovnejte ceny různých obchodníků. Právě prodejci pod odkazem na začátku článku patří mezi nejlevnější na tuzemském trhu. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Cena zlata roste a bude růst

Všimli jste si, jak prudce roste cena zlata v posledních několika týdnech? Pak raději nečekejte příliš dlouho na nákup. Proč?

Přední světoví analytici říkají, že další dekády budou pro zlato ještě příznivější. Budoucí cena zlata bude několikrát vyšší než ta současná. Čím déle tedy budete čekat, tím menší zhodnocení si vykoledujete.

Ideální řešení pro průměrného českého zaměstnance je následující – určete si několik okamžiků v průběhu roku, v jejichž rámci bezpodmínečně pořídíte zlatý slitek (raději zapomeňte na virtuální zlato a akcie zlatých firem). Někdo koupí šest malých slitků ročně, jiný dvanáct větších. Takový postup dodržujte po předem určený časový horizont, a to nehledě na aktuální situaci na trhu.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud jste nadšený cestovatel, a soustavně pracující člověk, pak asi jako každý bojujete s omezenými dny na dovolenou. Jak ale najít kompromis - tedy cestovat, a přitom si neplácat v práci volno? Řešením mohou být víkendové pobyty a my jsme si pro tentokrát vybrali jedno lákavé místo – evropské lákadlo v podobě Londýna. Co navštívit v Londýně, když nemáte moc času?
Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Už dávno je pryč doba, kdy si lidé doma zapalovali parafínové čajové nebo jiné svíčky. Osvěta na téma svíček se šíří světem rychlostí blesku. Pokud ale stále netušíte, proč zainvestovat do sójových svíček, pár důvodů pro vás máme. Ten hlavní je, že parafínové svíčky vážně poškozují naše zdraví.
Hudba je úplně jiná při reprodukci a na živo. Tahle korejská bubenice předvádí svoje vystoupení přímo na ulici před zraky kolemjdoucích, kteří si rádi sednou, aby se podívali na její show až do konce. Za touto hladce vypadající hrou na bicí jsou bezpochyby hodiny a hodiny cvičení. Výsledek je naprosto profesionální.
Zastřešené stání pro vůz má několik výhod. Tou hlavní je ochrana vozu před deštěm, kroupami nebo sněhem. Odpadá tak i ranní škrábání skla. Garážový přístřešek ale umožní i vaše suché a pohodlné vysednutí a naopak, stejně jako vyložení kufru. Přístřešek lze obvykle sladit s exteriérem domu, a nejčastější variantou na materiál jsou dřevěné trámy. Krytina může být stejná, jako na střeše domu, z tašek, ale používá se taktéž plech nebo světlopropustný plast či sklolaminát.
Kdy jindy máte příležitost se ponořit pod hladinu a ocitnout se v tichu? Kdy jindy byste se mohla naučit dobře plavat? Plavání uklidňuje nervy, léčí duši a umí vytvarovat postavu. To byste mohla zkusit, no ne?
O výstavbě nových bytů především v oblasti metropole se mluví neustále, a to hlavně v souvislosti s její nedostatečnou rychlostí. Méně často se pak ve srozumitelném jazyku mluví o skutečnostech, proč tomu tak je nebo jak se s tím vypořádávají vlády a developeři v zahraničí. Stejné je to pak u proměn bytové výstavby samotné. Pojďte se podívat na 3 zajímavosti, které můžete probrat s kolegy z práce nebo s partnerem a možná se vám podaří rozproudit velmi zajímavou debatu.
Petra má dnes tříletého chlapečka, který již chodí do školky. Žije se synem sama v bytě, většinu dne tráví u své matky a babičky.
Miminka a domácí mazlíčci mají něco společného. Rádi o ně pečujeme a jsou roztomilí. Podívejte se na kočky, které se mazlí a hrají si s malinkými dětmi.
Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.

Výběr článků

Být sama na výchovu dítěte, ať už z jakéhokoliv důvodu, není věc jednoduchá. Zapomeňme dnes na psychologický podtext a složitosti rodiče, který zvládá sám roli mámy – táty dohromady. Pojďme se zaměřit na čistě materiální stránku věci. I ta není jednoduchá. Na jaké dávky a příspěvky máte nárok a kde je žádat?
Dnes a denně je naše pleť zatěžovaná nepříznivými vlivy. Ať už se jedná o nánosy make-upu nebo nečistoty z ovzduší, to vše naší pokožce příliš neprospívá. A to nejen v jejím jádru, ale i zvenčí. Dost často pak dochází ke zhrubění pokožky, která získává našedlý tón, ovšem nechybí ani vydatně ucpané póry.
Když se blíží vánoční svátky, v obchodních centrech se setkáváme s obrovskými frontami. Ty však nevedou nikam jinam než do malého krámku s názvem Pandora. Zejména pánové, kteří zapomněli svým nejdražším koupit něco hezkého se snaží na poslední chvíli ulovit alespoň přívěsek na náramek, po kterém ženy doslova touží, i když se tedy razantně plácnou přes kapsu. To se však změní.

Nepřehlédněte

Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek