Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sledujte efektivitu v odpadovém hospodářství a při recyklaci pomocí vážních systémů

Využití vážních systémů v oblasti nakládání s odpady a jejich recyklaci má velký přínos zejména v optimalizaci procesů. Jaké čtyři typy vah lze využít a na co se hodí?

Zpracování a recyklaci odpadu je přikládán stále vyšší význam. Firmy podnikající v této oblasti proto mohou hledat účinná řešení ve využití vhodných vážních systémů. Ty si lze nechat navrhnout na míru od společnosti M.E.N. expert s ohledem na konkrétní aplikaci a využití.

Kolejové váhy

Jsou vhodné pro vážení extrémně těžkého průmyslového odpadu převáženého nákladními vlaky. Váhy jsou statické i dynamické, mají podobu vážních mostů a lze je napojit na vyhodnocovací jednotky, díky kterým lze data ukládat a dále je vyhodnocovat.

Nákladní váhy

Tyto vážní systémy se využívají pro vážení vozidel a zpravidla mají podobu mostních vah. S jejich pomocí lze sledovat nejen váhu nákladu ale i monitorovat zatížení vozidel a předcházet jejich přetížení.

Podlahové váhy

Už podle názvu je patrné, že se instalují na povrch podlahy nebo do „jámy“ a tvoří s podlahou jednu rovinu. Díky tomu je možné vážit jak jednotlivé části odpadu, tak odpad, který je již nějakým způsobem spojen (např. do balíků). Podlahové váhy jsou velmi přesné a nabízejí velmi dobrý manipulační prostor.

Váhy pro vysokozdvižné vozíky

U těchto vah oceníte možnost určení váhy odpadu nebo recyklovaného materiálu během jeho převozu z místa na místo. To umožňuje pracovat s daty v reálném čase.

Výběr nového nebo renovace staršího vážního systému vám může při nakládání s odpady a jejich recyklací přinést výhodu v podobě větší efektivity a přesného vyhodnocení všech vážních procesů.

Vážení komunálního odpadu ad.


M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání
logo M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání

Zajišťujeme prodej, instalaci a servis vážních systémů. S výběrem vhodného zařízení vám poradíme a připravíme ho na míru vašich potřeb. Naše společnost je členem unie výrobců vah a disponujeme certifikátem ČSN EN ISO 9001:2001.

 
 
Reklama