Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Jiří Korn byl na Andělech uveden do Síně slávy

Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Jiří Korn
Jiří Korn byl uveden do Dvorany slávy.

02. 04. 2024

02. 04. 2024

Jiří Korn: Pět dekád s mikrofonem

Jiří Korn, stálice české popové scény, oslaví letos půl století umělecké činnosti, během které zaznamenal úspěchy, které by mohly vyplnit několik životů. Jeho kariéra, plná nezapomenutelných hitů a výjimečných vystoupení, potvrzuje jeho nezastupitelné místo v srdcích posluchačů. V tomto článku se podíváme na jeho hudební cestu, která nedávno vyvrcholila uvedením do Síně slávy.

Začátky, které definovaly éru

Když Jiří Korn ve 70. letech vstoupil na hudební scénu, rychle se stal jednou z jejích nejjasnějších hvězd. Spolupráce s Helenou Vondráčkovou a následná sólová dráha mu otevřely dveře k srdcím posluchačů po celé zemi. Jeho schopnost oslovit publikum přes žánrové bariéry, od popu přes rock až po muzikály, ukázala jeho neobyčejný talent a uměleckou šíři.

Muzikál a 4TET

Devadesátá léta přinesla v jeho repertoáru posun k taneční hudbě a obdržel za ni uznání jak od posluchačů, tak od kritiky. V téže době se také objevil na muzikálových jevištích v hlavních rolích, jako byli Bídníci, Dracula nebo Monte Cristo.

Kromě muzikálového a koncertního vystupování Jiří Korn uplatnil svůj talent i ve filmu, kde si zahrál například ve snímku „Honza málem králem“. Později v devadesátých letech začal spojovat svou kariéru s muzikály, což mu otevřelo nové možnosti v umělecké expresi a přineslo mu nové obdivovatele. Aby svůj umělecký rozsah rozšířil ještě více, stal se součástí vokálního kvarteta 4TET, kde do dnešních dnů přináší posluchačům unikátní hudební zážitky. Jeho účinkování v ledové revui „Mrazík“ ukázalo, že jeho umělecký dosah sahá i mimo tradiční jeviště.

Umělec, který nezná hranice

Bez ohledu na osobní překážky, Jiří Korn nikdy neztratil svou kreativní energii. Řada jeho písní se stala trvalou součástí hudebního kanonu a dokazuje, že jeho umění stále rezonuje s novými generacemi. Jeho dílo, plné emocí a životních zkušeností, přináší posluchačům útěchu, radost a inspiraci.

K TÉMATU  Brenda z Beverly Hills konec snů: Před smrtí se vzdává svého velkého plánu

Cena, která znamená víc než uznání

Sobotní uvedení Jiřího Korna do Síně slávy není jen formálním oceněním jeho práce, ale především potvrzením toho, jak hluboko je jeho hudba zakořeněna v české kultuře. Jeho písně přesahují generace a staly se nezbytnou součástí života mnohých z nás.

Jiří Korn není jen zpěvákem či hudebníkem – je fenoménem, jehož vliv a přínos k české hudbě nelze přehlédnout. Jeho práce bude nadále inspirovat nejen kolegy hudebníky, ale i posluchače napříč generacemi.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Dojatá a šťastná Anna K.: Zásnuby a „Údolí včel“ jako hit roku na cenách Anděl!

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Bojíte se, že se můžete stát alkoholičkou, když si dáte každý večer jednu nebo dvě sklenky vína? Někteří odborníci to tvrdí. Jiní zase oponují, že sklenka vína denně, jedno pivo nebo panák tvrdého alkoholu prospívá lidskému organismu.
Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Od pradávna je člověk zvyklý žít ve společenství. Pokud z něj odešel, tak většinou jen z donucení. Dnes naopak mnoho lidí tvrdí, že je jim dobře samotným. Singl jsou prostě v módě. Ale co když onemocníte, potřebujete hlídat děti nebo potřebují pomoc starší rodiče? Přejíždět nebo bydlet společně? Je lepší, když žije více generací pohromadě, nebo každá zvlášť?
I při svatebním dni se můžeme chovat šetrně k přírodě. Stačí pár správných organizačních kroků. Nevěříte? Trend ekologických svateb je tu a v roce 2020 bude rozhodně frčet.
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?
Možná i u sebe můžete s nástupem zimy pozorovat přeměnu svých rukou. Najednou někam zmizí hebká a na dotyk příjemná pokožka a ruce se stanou nevzhlednými a drsnými. Z kůže se mohou olupovat drobné šupinky, může praskat a některá místa mohou být bolestivá na dotyk. Co si s tím tedy počít?
Tohle se stalo téměř každému. Na chvilku nedáváte pozor, rychle sáhnete pro propisku nebo telefon a jedním nekontrolovaným pohybem převrátíte sklenku s vodou – v horším případě se sladkou limonádou, čajem, nebo dokonce kávou. Nevěšte hlavu, máme pro vás sedm kroků, jak můžete svůj notebook zachránit.
Úspěšným se člověk nerodí, úspěšným se stává. Je to pravda, anebo si to vymysleli jen lidé, aby si mezi sebou nezáviděli? Peníze, zdraví, hodnoty, štěstí, sláva. Ten, kdo má tohle všechno, je jistě úspěšný. I to, v jakém znamení horoskopu jsme se narodili, nám může mnohé napovědět.

Výběr článků

Jak si ukrátit chvilky, kdy jste spolu všichni doma? Nebojte se, s našimi tipy se rozhodně nebudete nudit! Spousta zábavy a nových nápadů, díky kterým se vaší domácností bude ozývat veselý smích, si rozhodně nenechte ujít.
A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?

Nepřehlédněte

Jsou aspekty, které pleti ubližují celoročně, nehledě na aktuální roční období. Řadí se mezi ně stres, nedostatek spánku, nevhodná strava bez patřičných živin, nedostatek pitného režimu, nedostatek pohybu a fyzických aktivit, kouření anebo používání nevhodné kosmetiky. Předně na podzim lidé zažívají nejvyšší psychickou zátěž, deprese a splín. To všechno se dokáže podepsat na fyzickém zdraví, včetně vzhledu.
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek