Založ si blog

Kapitalistické demokratické slobodné voľby a výber kandidátov, ako zbrane hromadného sebazničenia! Prečo komunistická Čína skúpi za pár desiatok rokov Európu a USA za cenu šrotu?

Odpoveď je jednoduchá: Pretože Čína nepoužíva zbrane hromadného sebazničenia!

 

Ja popíšem aspoň dve zbrane hromadného sebazničenia, ktorým sa v kapitalizme klaniame podobne, ako v stredoveku po dobu 350 rokov sa klaňali páleniu bosoriek, t.j. prostriedku na odstránenie zla.

 

Komunistická Čína, a aj my komunisti z KS-21.St, pokladáme kapitalistické, demokratické slobodné voľby a výber kandidátov za účinné dve zbrane hromadného sebazničenia.

Dôkazov je neúrekom, napríklad v bývalých Východoeurópskych socialistických krajinách, kde už po prvých demokratických slobodných voľbách došlo k všeobecnému úpadku. Alebo, ako zvládli treťotriedni EÚ politici vojnu na Ukrajine a zničenie Ruskej federácie.

 

Linky pre neveriacich: http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=26&catid=47

http://ondrias.sk/index.php/knihy.html?task=view&id=15&catid=49

Blogy v e-knihe: https://second-communist-revolution.eu/category/knihy-karol-ondrias/
je e-kniha na stiahnutie: e-Kniha Karol Ondrias Komunistické a ateistické blogy 2005-2021

 

Ako asi už každý vie, kapitalistické, demokratické slobodné voľby sú založené na troch predpokladoch:

1.) Okolo 80% populácie podľahne propagande (niekedy až 99%, ako by tvrdil Geobbels).

2.) Viac ako polovica, alebo veľká väčšina voličov nie je dostatočne vzdelaná, aby vedela objektívne posúdiť a správne voliť.

3.) Na všetky post štátnej moci môže kandidovať demokraticky každý

 

Učebnicový príklad je aj z USA, kde demokratickým výberom sa zistilo, že najmúdrejší a najschopnejší kandidáti na vodcov USA sú Joe Biden a Donald Trump. Proste nikoho schopnejšieho pomocou kapitalistického demokratického systému v USA nenašli!

 

Tri podmienky, uvedené vyššie, sú základom súčasného Motroctva (moderného otroctva) a nedotknuteľnej moci Segregovaného Vyvoleného Hamburgeru.

Tieto tri podmienky napríklad zabezpečili, že bohatstvo top 1 % populácie (v USA?) dosiahlo na konci štvrtého štvrťroka 2023 rekordných 44,6 bilióna dolárov. Celková čistá hodnota horných 1%, ktorú Fed definoval ako majetok s majetkom nad 11 miliónov dolárov, sa v štvrtom štvrťroku zvýšila o 2 bilióny dolárov. Všetky zisky pochádzali z ich akcií. Hodnota korporátnych akcií a akcií podielových fondov držaných hornými 1 % vyskočila na 19,7 bilióna dolárov zo 17,65 bilióna dolárov v predchádzajúcom štvrťroku.

https://www.cnbc.com/2024/03/28/wealth-of-the-1percent-hits-a-record-44-trillion.html

 

Ako odstránili systém demokratického sebazničenia v komunistickej Číne?

 

Uvediem aspoň dva rozdiely od kapitalistickej demokracie:

 

1.) Výber kandidátov do štátnej správy:

Podľa Čínskeho ministerstva pre vzdelanie, každý štátny zamestnanec musí zložiť skúšky na určitú pozíciu (National civil servant exams). Skúšky pre zamestnancov štátnej služby sú rozdelené na základné, juniorské a seniorské úrovne, medzi ktorými sú seniorské skúšky opäť rozdelené do troch úrovní podľa akademických výsledkov.

https://law.moj.gov.tw/ENG/LawClass/LawAll.aspx?pcode=R0030001

 

Napríklad, počet kandidátov na každoročné čínske skúšky pre úradníkov (National civil servant exams) v štátnej správe na rok roku 2024 prekročil 3 milióny. V orgánoch ústrednej štátnej správy a ich priamo pridružených inštitúciách bude k dispozícii rekordných 39 600 voľných pracovných miest, čo znamená, že o jednu pozíciu sa uchádza v priemere asi 77 kandidátov.

 

Podľa Národnej správy pre štátnu službu celkovo 3,03 milióna kandidátov zložilo kvalifikačnú skúšku na vykonanie národných skúšok pre štátnych zamestnancov. Pomer kvalifikovaných uchádzačov k náborovým pozíciám je približne 77 ku 1, čo je viac ako pomer uchádzačov a pozícií 70 ku 1 pre skúšky v roku 2023.

 

Ku koncu obdobia podávania žiadostí pomer kvalifikovaných uchádzačov k náborovým pozíciám pre 10 najpopulárnejších pozícií prekračuje 1 700 ku 1. Pomer najobľúbenejšej náborovej pozície je 3 572 ku 1, podľa štatistík z viacerých národných inštitúcie súvisiace so skúškou štátneho zamestnanca.

https://www.globaltimes.cn/page/202311/1302541.shtml

 

2.) Volebný systém socialistickej demokracie:

 

Vo volebnom systéme majú princíp: „výber a voľby“. Kde je veľmi dôležitá voľba výberu kandidátov, ktorí môžu byť zvolení. Čína odmieta systém západných kapitalistických volieb, ktoré pokladá len za divadielko politických hercov.

– Čína vytvorila systém meritokracie „výber a voľby“ – kde sa kompetentní kandidáti vyberajú na základe výkonnosti, výsledkov a širokej podpory po komplexnom procese, ktorý zahŕňa skríning, prieskumy verejnej mienky, interné hodnotenia a rôzne typy volieb.

Predpokladám, že väčšina kandidátov má úspešnú skúšku z Guokao.

 

– I keď čínsky volebný systém „výberu a volieb“ nie je dokonalý, priniesol pozitívne výsledky pre Číňanov. Zaujímavé je, že vzostup Číny priťahuje globálnu pozornosť, kde sa kapitalistickí analytici sústredili na ekonomický model Číny, čo je samozrejme dôležité, ale vyvíjajúce sa politické zmeny v Číne väčšinou ignorujú.

 

Poslanci ľudových zastupiteľstiev na úrovni okresov a obcí sú volení priamo dospelými členmi verejnosti. Poslancov ľudových zastupiteľstiev na vyššej úrovni volia poslanci na úrovni bezprostredne pod nimi, a tak ďalej.

Počet “vedecky vyselektovaných” kandidátov je obmedzený v pomere k počtu voľných kresiel.

Na rôznych úrovniach volieb je na 100 kresiel povolených rôzny počet kandidátov (r. 2021).

Komunistická strana Číny zaviedla kompletný vzdelávací systém, ktorý pomáha úradníkom lepšie plniť potreby novej situácie a nových úloh. Takto Čína kultivovala veľké množstvo vynikajúcich politických talentov neustálym školením, praxou a hodnotením. Ako hovorí staré porekadlo v Číne: „Trvá sedem rokov, kým sa zistí, či zo stromu vyrastie vhodný stavebný materiál.“

 

Pozitívne výsledky odstránenia kapitalistických zbraní hromadného samozničenia v komunistickej Číne vidieť denne v ich printových a TV správach.   

 

Kapitalistické Slovensko – výber kandidátov a demokratické voľby:

 Ak ste chceli vstúpiť do oficiálneho systému vládnutia na Slovensku po prevrate 1989 alebo do štátnej služby museli ste tiež zložiť skúšku.

Skúška trvala asi 5 minút a stačilo, keď ste počas tejto doby vychrlili minimálne 21 nadávok na socializmus, komunistov a Sovietsky zväz. Kandidáti s najkvalitnejšími nadávkami dostávali najkvalitnejšie ministerstva.

Neskoršie sa táto skúška rozšírila o nenávisť k Ruskej federácii, k Putinovi a komunistickej Číne. Rozvoj osobnosti sa ďalej kultivoval a ešte často kultivuje v mentálnom rozsahu zvieracích inštinktov.

 

Viete si predstaviť, že by dnešné naše slovenské politické elity mali zložiť skúšku z čínskeho Guokao a štátnu skúšku na určitú pozíciu (National civil servant exams). Viete si predstaviť, že by skúšky boli v priamom prenose v televízii? To by bola zábavná relácia s vysokou sledovateľnosťou.

Ja viem, že naše slovenské vládne celebrity, by najradšej mali skúšku z toho, v čom sú dobrí: a to je: nadávať na socializmus, komunistov, Ruskú federáciu, Putina alebo kritizovať komunistickú Čínu.

V týchto kategóriách by pobili komunistických Číňanov na celej čiare.

 

Záverom z tohoto sa dá predpokladať, že ak sa kapitalistickému svetu za 10-30 rokov nepodarí zničiť čínsky socializmus s čínskymi charakteristikami, na čom pracujú najlepšie kapitalistické mozgy, tak komunistická Čína dosiahne takú vedomostnú, produkčnú, vojenskú a vysoko technickú úroveň, že skúpi USA a celú Európu za cenu šrotu.

A tým na Slovensku zabezpečí, že genetickí Slovaci nevymrú.

 

Karol Ondriaš

240402

VII. Križiacke ťaženie do Ruska a vyľakaní Genetickí Euroatlantickí predátori. Aké je súčasné skóre?

21.04.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a aj tých, ktorí si myslia, že sa ich to netýka. Prvých šesť križiackych ťažení genetických predátorov do Ruska sú popísané v mnohých publikáciách a ja som ich spomenul v [...]

Ako bude reagovať genetický rakovinový nádor a jeho metastázy, keď sa faktami ďalej potvrdí, že za masakrom na predmestí Moskvy 22. 3. 2024 je vláda Ukrajiny?

24.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. Áno, je to pravda!! Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexej Danilov potvrdil účasť Ukrajiny na teroristickom útoku na „Crocus“: [...]

Prečo majú Šimečka, Valášek, Dubéci, Čaputová, .. . smrteľný strach z Ruska?

12.03.2024

Úvodom prehlasujem, že všetko, čo je napísané v tomto blogu je klamstvo. Je to všetko vymyslené pre potešenie chichotajúcich sa domácich zvieratiek Segregovaného Vyvoleného Hamburgera a tých, ktorých sa to týka. My komunisti z KS-21.St poslednú dobu pozorujeme, že predstavitelia Progresívneho Slovenska a im podobní majú smrteľný strach z Ruska. Konkrétne, majú [...]

dolinková

Ministerka Dolinková bude odvolávaniu čeliť vo štvrtok večer

08.05.2024 10:29

Ministerke opozícia vyčíta nečinnosť pri riešení akútnych problémov, ohrozenie prostriedkov z plánu obnovy či zvýhodňovanie finančných skupín.

gaza

Izrael otvoril priechod do Gazy Kerem Šalom. Po takmer 20 rokoch ovláda všetky vstupy

08.05.2024 10:23

Kerem Šalom bol uzavretý od nedele po útoku hnutia Hamas, ktoré pri ňom zabilo štyroch izraelských vojakov.

Robert Fico / Peter Pellegrini / Andrej Danko /

Politológ: Preferencie vládnych strán neklesajú, voličov zaujímajú sociálne opatrenia a kritika opozície ich neovplyvňuje

08.05.2024 09:52

Značná časť voličov koalície je presvedčená, že vláda pri svojich krokoch postupuje správne, tvrdí Mesežnikov.

satelit

Copernicus: Tohtoročný apríl bol najteplejším v histórii meraní

08.05.2024 08:42

Tohtoročný apríl je už 11. mesiac za sebou, ktorý sa stal najteplejším v histórii meraní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 285053x
Priemerná čítanosť článkov: 3476x

Autor blogu

Kategórie