Banner Promo

Vítkovičtí v nominaci na první kemp reprezentačního A-týmu před mistrovstvím světa

Datum publikování:

Foto: ceskyhokej.cz

Mistrovství světa IIHF 2024 v Praze a Ostravě se už blíží. Česká hokejová reprezentace zahájila poslední fázi přípravy na vrchol této sezony. V Říčanech po Velikonocích začal první přípravný kemp, do kterého byli povoláni 3 brankáři, 5 obránců a 7 útočníků. Pozvánku obdrželi hráči HC VÍTKOVICE RIDERA, konkrétně brankář Lukáš Klimeš a útočník Jan Bambula.

Přípravný kemp v Říčanech je prvním tréninkovým podnikem finální fáze přípravy české hokejové reprezentace před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. Trenér Radim Rulík přivítal patnáctku hráčů, kterým již skončila klubová sezona a jsou zařazeni do širšího kádru reprezentace pro přípravu.

Mezi nominovanými jsou také zástupci Vítkovic, konkrétně brankář Lukáš Klimeš a také nová posila ostravského celku útočník Jan Bambula, který v uplynulé sezoně působil v Olomouci, ale od následujícího ročníku bude oblékat modro-bílý dres.

Přípravný kemp v Říčanech odstartoval v úterý 2. dubna. „Tento kemp je určen zejména pro hráče, kterým skončila sezona po základní části či předkole playoff. Se všemi hráči, které chceme nominovat, jsem mluvil a zjišťoval jsem, jak jsou na tom zdravotně a jak se cítí,“ popisuje Radim Rulík pro server ceskyhokej.cz s tím, že přípravu v plném rozsahu chce s národním týmem odstartovat 8. dubna v Karlových Varech. „Tréninkový kemp v Říčanech jsme do přípravy zahrnuli nově oproti původním plánům hlavně kvůli hráčům, pro které by pauza po konci klubové sezony byla moc dlouhá. Chceme, aby se udrželi v kondici a měli možnost chodit na led. V kompletním složení se ale sejdeme až v Karlových Varech,“ řekl Rulík. 

Nominace na druhou část přípravného kempu bude zveřejněna na konci příštího týdne. „Máme připraveno několik variant. Počkáme, jak dopadnou některé série playoff v zahraničních soutěžích a podle toho se rozhodneme. Samozřejmě počítáme s tím, že se k nám ve Varech připojí i další kluci z české extraligy, jejichž týmy vypadly ve čtvrtfinále,“ pokračuje Radim Rulík, jehož tým absolvuje v Říčanech od úterý do pátku každý den jeden trénink na ledě a jeden na suchu.

 

 

Nominace na první tréninkový kemp národního týmu v rámci přípravy na MS 2024:

Brankáři: Lukáš Klimeš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary), Daniel Král (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Obránci: Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Petr Zámorský (HC ŠKODA PLZEŇ), Jakub Sirota (HC Olomouc), Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Andrej Šustr (Kölner Haie, GER)

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Rychlovský (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), Jan Bambula (HC VÍTKOVICE RIDERA / HC Olomouc), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO – připojí se až v průběhu kempu)

Realizační tým pro tréninkový kemp v Říčanech:

Manažer: Hnilička Milan
Hlavní trenér: Rulík Radim
Asistent trenéra: Kalous Jiří
Asistent trenéra: Plekanec Tomáš
Trenér brankářů: Pavelec Ondřej
Videotechnik: Havel Denis
Fyzioterapeut: Sakaláš Radovan
Kondiční trenér: Hamršmíd Michal
Doktor: Chochola Antonín
Kustod: Šmíd Zdenek
Kustod: Kopecký Oldřich
Média manažer: Kalát Ondřej

Další program národního týmu v sezoně 2023/24:

  • 26. a 27. 04. 2024 Přípravné dvojutkání Slovensko vs Česko (Trenčín, Bratislava)
  • 02. – 05. 05. 2024 Turnaj EHT v České republice
  • 10. – 26. 05. 2024 Mistrovství světa v Praze a Ostravě

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761