Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...  

Rozumím nářkům pana Jakla, které se týkají letního času.

            Taky by se mi nechtělo, stejně jako jemu, pracovat v IVK v létě tak dlouho za světla, protože každý ví, že IVK působí zevnitř nejmonumentálněji právě za umělého osvětlení, tedy za svitu voskovic, protože tehdy právě nejvíce připomíná dějiště legendárního galaplesu u Satana, který popisuje Bulgakov ve svém románu Mistr a Markétka.

           Ale čemu nerozumím, proč letní čas nezrušila už kdysi dávno vláda Václava Klause v devadesátých letech, proč se podílela na této, jak správně píše ve své filipice pan Jakl už 29 let, na této brutalitě, ačkoliv jsme tehdy nebyli protektorátem Bruselu.

            „Chtěl snad Václav Klaus taky rozhodovat o tom, kolik je hodin? Chtěl taky měnit rotaci Země? Sahal taky na kosmický systém, když nezrušil letní čas? Nebo ho chtěl i zrušit, ale bránil mu v tom Havel?“ ptám se.

            A snad se i dozvím, proč vláda Václava Klause nezrušila letní čas, proč se dopouštěla hrubého násilí na panu Jaklovi…

Autor: Karel Trčálek | středa 3.4.2024 14:20 | karma článku: 24,36 | přečteno: 546x