Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Události

Začnou hlavní bourací práce uzavřené části Libeňského mostu. Ministři zahraničí NATO budou jednat o Ukrajině

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Jakub Stadler, MAFRA

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

Dojde k zahájení hlavních bouracích prací uzavřené části Libeňského mostu. Zúčastní se první náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek generálního ředitele Technické správy komunikací hl. m. Prahy Josef Richtr a ředitel výstavby společnosti Metrostav TBR Martin Kulhavý.

Zástupci pražské Fakultní nemocnice Bulovka se vyjádří k záměně pacientek na její gynekologicko-porodnické klinice. Kvůli ní jedna z žen minulý týden absolvovala zákrok, při němž potratila.

Proběhne odvolací jednání ve sporu lobbisty Ivo Rittiga a státu. Muž žádá odškodnění 678 000 korun za náklady na obhájce v kauze tunelování firmy Oleo Chemical.

Dvacetileté členství České republiky v Evropské unii připomene mezinárodní konference v pražském Lichtenštejnském paláci, kterou pořádá Hospodářská komora ve spolupráci s úřadem vlády.

Dopravce Ryanair zahajuje lety z Pardubic do Barcelony-Girony ve Španělsku.

V sídle Severoatlantické aliance v Bruselu pokračuje druhým a závěrečným dnem jednání ministrů zahraničí NATO. Jeho hlavním tématem je pomoc Ukrajině, šéfové diplomacií si ale rovněž připomenou 75. výročí založení aliance. Česko bude na zasedání zastupovat ministr Jan Lipavský.

Autoři: ,