10 domácích léků na zánět dásní, které opravdu fungují!

Zánět dásní a další zdravotní problémy související s dásněmi jsou velmi časté. Nejprve se vyplatí vyzkoušet přírodní domácí prostředky. V následujícím textu uvádíme některé léčebné metody, pomocí kterých se můžete zbavit nepříjemných příznaků doma.

1# Zelený čaj

Pravidelné popíjení zeleného čaje může pomoci předcházet zánětu dásní, který se projevuje červenými, oteklými a citlivými dásněmi. Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, takže snižuje záněty v těle.

2# Peroxid vodíku

Tření peroxidem vodíku, který má antibakteriální vlastnosti, může pomoci zabít bakterie v ústech, které mohou vést k onemocnění dásní. Základem je, že by se nikdy neměl spolknout. V malém množství není škodlivý, ale při požití většího množství může být nebezpečný.

3# Kurkumová pasta

Toto koření je známé pro své protizánětlivé, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti. Studie provedená vědci z Punjab University v Indii zjistila, že aplikace pasty z 1 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky hořčičného oleje na dásně zmírňuje zánět dásní.

4# Šalvějová ústní voda


Univerzitní studie ve Vídni prokázala, že kloktání šalvějové ústní vody zklidňuje zanícené dásně. Dvě polévkové lžíce čerstvých nebo sušených lístků šalvěje zalijte šálkem horké vody, nechte 10 minut namočit, sceďte a poté nechte vychladnout.

5# Slaná voda

Podle jedné studie může oplachování slanou vodou pomoci snížit zánět. Jako přírodní dezinfekce dokáže zabíjet i bakterie způsobující infekci, ale nedoporučuje se s ním každý den kloktat, aby byla zachována celistvost zubů.

6# Olej z citronové trávy

Bylo prokázáno, že ústní voda s olejem z citronové trávy účinně snižuje tvorbu plaku – který je hlavní příčinou zánětu dásní – a je dobrou alternativou k tradičním ústním vodám. Rozpusťte dvě až tři kapky oleje z citronové trávy ve sklenici vody a poté jím třikrát denně kloktejte.

7# Jedlá soda

Kyseliny v ústech lze neutralizovat pastou vyrobenou z jedlé sody s vodou, která přispívá k prevenci onemocnění dásní.

8# Kokosový olej

Víření oleje v ústech a není vědecky dokázáno jako účinné, ale ti, kteří metodu používají, většinou hlásí zlepšení zdraví svých dásní.

9# Denní čištění zubů

Čištění zubů alespoň dvakrát denně je nejlepším způsobem, jak udržet zdraví ústní dutiny a předejít zánětu dásní a dalším zubním problémům.

10# Pravidelné čištění nití

Zubní nit odstraňuje zbytky jídla, na které se štětiny zubního kartáčku nedostanou, a předchází tak tvorbě plaku a onemocnění dásní.


Zdroj

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *