Založ si blog

Čo je dovolené „politickému bohovi“ Čaputovej, nie je dovolené „politickému volovi“? Alebo Čaputovej „apoliticky“ povinný príhovor k vlakovoličom?

Má nás Čaputová za politických volov?

Nuž podľa jej ostatného správania sa, asi áno!

Ale to sa veľmi mýli!

A teraz pekne po poriadku.

Takto včera pred týždňom sme slávili aj tu na Slovensku veľkonočný Veľký piatok.

Čaputová si včera 5.4.2024 spravila iný svoj „apoliticky“ sviatok – ona si urobila Veľký predvolebno-prezidentský piatok a to i napriek tomu, že je prísny predvolebno-prezidentský pôst na akékoľvek zasahovanie do II. kola prezidentských volieb, ktoré sa konajú dnes.

Inak povedané, je prísne predvolebno-prezidentské moratórium!

Presne tak, ako bol na Veľký piatok prísny pôst nekonzumovať mäsové výrobky, tak aj včera bol veľký politicky pôst „nekonzumovať“ ani jedného z dvoch kandidátov v II. kole PrV!

Avšak ako vyplynie z ďalšieho obsahu môjho článku, pre „apolitického, nestranného boha“ Čaputovú, to ani v najmenšom neplatí!

Čaputová to nevydržala a do svojho „politického“ jazyka si nezahryzla a včera, v piatok 5.4.2024, sa takto vložila do dnešného II. kola PrV – „Za päť rokov vo funkcii som mohla spoznať obidvoch kandidátov na prezidenta a s čistým svedomím a presvedčením môžem povedať, že ani Peter Pellegrini, ani Ivan Korčok nás do žiadnej vojny nezatiahnu a ani nevyšlú na Ukrajinu žiadneho nášho vojaka. Jednak na to nemajú právomoc a obidvaja to vylúčili.“ – https://www.facebook.com/zcaputova?locale=sk_SK

To si Čaputová naozaj myslí, že sme všetci hlupáci?

A prečo nespomenula aj ich postoj napr. k hlasovaniu v Rade EÚ napr. o práve veta členských štátov EÚ?

V tejto veci ich už za tých 5 rokov nespoznala dostatočne dobre?

Že ak spomenie vo svojom „apolitickom“ príspevku obidvoch kandidátov, že je to v poriadku?

Že rozhľadený volič v tomto jej včerajšom vyjadrení nevidí jasnú ochranu a obranu jej kandidáta, ktorému vyslovuje svoju podporu od samého začiatku, ešte v čase, keď nebol oficiálnym kandidátom?

Ja som ani raz nepočul z úst jedného ňou menovaného dnešného kandidáta, aby bol povedal, že súhlasí s vysielaním akýchkoľvek vojakov na Ukrajinu a to nie len slovenských, ale aj akýchkoľvek z radov členských štátov EÚ a NATO!

Nože, ktorýže to je?

Ale za to som počul z úst druhého kandidáta, ktorý je politickému srdcu Čaputovej najbližší a podľa nej aj jediný vhodný na nového Prezidenta SR, že by nemal problém s tým, ak by na individuálnej úrovni, tak urobil niektorý z členských štátov EÚ a NATO napr. Francúzsko ústami ich prezidenta Emanuela Macrona!

Nože, ktorýže to je?

Na to nech si odpovie každý Slovák – volič sám!

Takže áno, považujem takéto včerajšie vyjadrenie sa Čaputovej za hrubé porušenie predvolebno-prezidentského moratória!

Ale, čo sa jej dnes za to môže stať?

Nuž veru nič lebo ešte stále požíva imunitu „prezidenta“ jej krajiny, ktorej akosi nerozumie!

Ale za to rozumie tomu, ako sa povinne(?) prihovoriť novej kategórií voličov, ktorých nám tu vytvorili, akýsi „nezávislí“ a „apolitickí“ aktivisti, vždy pred rozhodujúcimi celoštátnymi voľbami, kedy je podľa nich riziko, že voľby dopadnú nie podľa toho, ako by dopadnúť na prospech Washingtonu, Bruselu a Pentagónu mali!

A názov tejto novej kategórie voličov je – vlakovoliči!

To sú tí, ktorí by sa na celoštátne voľby nedostavili lebo síce majú finančné prostriedky na drahé zahraničné školy + na drahé zahraničné internáty + na drahý zahraničný život, ale nemajú zopár drobných na to, aby si z vlastného vrecka zaplatili cestovný lístok, či už na vlak alebo autobus a aby si prišli splniť svoju občiansko-politickú povinnosť!

Ale ak im to umožní akási „apolitická“ organizácia Mladí proti fašizmu, tak potom sú už plní elánu prísť a podporiť svojim hlasom toho kandidáta, ktorého si vraj „slobodne“ vybrali!

Naozaj? A tomuto má príčetný Slovák – volič veriť?!

Máme veriť, že toto je apolitická akcia, aby bolo mladým umožnené slobodne voliť toho koho chcú?

Nuž veru mňa o niečom takom teda nikto nepresvedčí!

Ja to jednoznačne vnímam, ako aktivitu na prospech jedného z dvojice kandidátov a to jednoznačne toho, ktorého už dlhé mesiace preferuje „apolitický boh“ Čaputová!

A, ktorýže to je?

Priznám sa, že ja „neviem“, teda viem, ale keďže je volebné moratórium, tak nepoviem! Lebo povedať ani nemôžem lebo podľa Čaputovej ja som len politický vôl, zatiaľ čo ona, je politický Boh a teda jej to dovolené jest!

A nevšimol som si, žeby ju niektoré zo zapredaneckých médií za toto jej jasné porušenie volebného moratória, čo i len náznakom málinko pokarhali!

Ba práve naopak – veľmi radi zverejnili toto jej vedome porušenie volebného moratória!

Nože skúsme si predstaviť, žeby včera na Veľký predvolebno-prezidentský piatok, by si niečo podobné dovolil napr. Fico, ako predseda Vlády SR.

Ktorý by sa tiež mohol, ako Čaputová považovať za politického Boha na Slovensku a povedal by resp. by si na svojom FB profile takto uľavil, podobne ako Čaputová a napísal by – „Za mnoho rokov, čo pôsobím na slovenskej politickej scéne, aj ako viacnásobný predseda Vlády SR, som mohol spoznať obidvoch kandidátov na prezidenta a s čistým svedomím a presvedčením môžem povedať, že ani Peter Pellegrini, ani Ivan Korčok nás do žiadnej podriadenosti voči Washingtonu, Bruselu a Pentagónu nezatiahnu tým, žeby v Rade EÚ zahlasovali za zrušenie veta a ani nevyšlú do Washingtonu, Bruselu a Pentagónu signál, žeby sa tak po ich zvolení mohlo stať. I keď na to môžu mať právomoc, aj keď to obidvaja vylúčili.“

Pýtam sa zapredaneckých médií, ale aj samotnej Čaputovej, ak by si niečo také počas volebného moratória Fico dovolil, čoby ste s ním narobili?!

To by boli články veľkými písmenami, ako Fico vedome v prospech jedného kandidáta porušil volebné moratórium a minimálne by žiadali Štátnu volebnú komisiu, aby to aspoň uviedla vo svojej zápisnici, ako jeden akt vedomého porušenia moratória a všetci „demokrati“ by žiadali pre Fica ten najvyšší možný trest!

Takže toľkoto k samotnej „apolitickej“ politickej „bohyni“ Čaputovej, ktorá si namýšľa, že jej je dovolené všetko!

Teda predsa len ešte jedna poznámka – komu sa Čaputová týmto svojim FB statusom chcela prihovoriť?! Voličovi rozhodnutému? To asi ťažko lebo rozhodnutého voliča už nikto nijakým argumentom nepresvedčí, aby zmenil svoju voľbu! Takže jednoznačne išlo o voliča nerozhodnutého, o voliča, ktorý pravdepodobne nebol voliť v I. kole volieb a hlavne sa týmto prihovárala k tým tzv. vlakovoličom!

A teraz na záver ešte zopár poznámok k samotným vlakovoličom.

Pýtam sa organizátorov tohto volebného „nezávislého“ mimoriadneho vlaku (aj autobusov lebo vraj vlak už nemal potrebnú kapacitu) vypraveného z Čiech, z Prahy – prečo len z Prahy a tiež nie aj napr. z Budapešti?

Všetci veľmi dobre vieme, aké dostávajú mladí ľudia žijúci/študujúci v Čechách o dnešnej politickej situácií na Slovensku informácie. Hlavne ak si uvedomíme, aký má vzťah dnešná česká vládna garnitúra k našej dnešnej Vláde a aký má politický vzťah k našej vnútropolitickej situácií český prezident Petr Pavel, ktorý sa netají tým, že je jeho politickému srdcu na Slovensku najmilšia práve Čaputová, tá Čaputová, ktorá už dlhé mesiace preferuje na pozíciu Prezidenta SR len jedného z dnešných dvoch, ktorý postúpili do II. kola. Takže áno, je jasné, že aktivita priviesť k dnešným prezidentským voľbám na Slovensku, čo najviac študentov z Česka, je jednoznačne za účelom získať čo najviac volebných hlasov v prospech toho kandidáta, ktorý tak povediac reže dnešnej českej vláde a českému prezidentovi!

Nože hádajme, ktorýže to je?

Nuž teda prečo títo aktivisti nemajú záujem pozvážať slovenských študentov a Slovákov žijúcich v Maďarsku na vlaku, autobusmi, tiež zadarmo, aby sa zúčastnili dnešných slovenských prezidentských volieb?

A nebude to náhodou tým, že istý politický maďarský subjekt na slovenskej politickej scéne, sa jasne vyjadril, koho odporúča svojej národnostnej menšine žijúcej na Slovensku, aby volili v druhom kole? A nebude to náhodou aj tým, že dnešná maďarská vláda pod vedením Viktora Orbána má s dnešnou slovenskou Vládou diametrálne odlišné vzťahy ako tá česká?!  A teda, že Slováci žijúci/študujúci majú o dnešnej politickej situácií na Slovensku úplne iné informácie, ako tí, ktorí sú momentálne v Čechách?

Slováci, je potrebné o tomto ešte viacej písať, keď je tu všetko nad politické slnko jasné!

P.S.:

Ešte na záver jedna otázka k Čaputovej a jej potrebe, sa včera takto volebné moratóriu porušujúc, vyjadriť.

I keď je zákaz počas volebného moratória zverejňovať akékoľvek nové prieskumy verejnej mienky, asi by sme boli naivní, ak by sme si mysleli, že všetky zainteresované strany do dnešných slovenských prezidentských volieb, nemajú svoje interné „čerstvé“ prehľady o volebných náladách Slovákov v tomto rozhodujúcom II. kole.

Pravdepodobne všetkým tým, ktorí majú rovnaké „pro“ slovenské zmýšľanie ako Čaputová, bola predložená najnovšia analýza, ako by mohlo dopadnúť II. kolo týchto volieb a keďže sa ukazuje niečo iné, ako by si želali, tak u nich nastala panika a jediný, ktorý si ešte môže bez postihu dovoliť sa prihovoriť nerozhodnutému voličovi počas volebného moratória z ich radov je jedine Čaputová, tak ona „nerada“ na seba túto úlohu prevzala…zbytok o tejto jej „apolitickej“ angažovanosti sa, v propsech jedného toho „správneho“ kandidáta, kandidáta, ktorý podľa nich vždy stál na tej „správnej“ strane dejín, som opísal podrobnejšie vyššie v texte.

Podľa Čaputovej v II. sv. vojne nemecký nacistický fašizmus porazil len jeden, jediný neznámy vojak!

08.05.2024

Všetci najvyšší ústavní činitelia Slovenskej republiky na čele s predsedom Vlády SR Robertom Ficom, za účastí ambasád štátov sveta pôsobiacich na území SR, sa dnes zúčastnili slávnostného stretnutia na Slavíne pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom, ja pridávam, že hlavne nad nemeckým nacistickým fašizmom. Stretnutie bolo svojou účasťou a programom na [...]

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?