Foto: Pixabay

Spotify testuje playlisty generované pomocí umělé inteligence

Společnost Spotify následuje příkladu mnoha společností z loňského roku a vrhá se do světa umělé inteligence. Nyní oznámila AI Playlist, což je nová beta funkce, která uživatelům umožní vytvářet playlisty pomocí textových pokynů.

Podle Spotify bude AI Playlist rozumět textovým výzvám zahrnujícím dokonce zvířata, filmové postavy, barvy, místa, činnosti či emotikony. Bizarní příklady, které byly zveřejněny, zahrnují vše od smutné hudby, která je určena jako podkres k malování umírajících květin až po relaxační hudbu, která uklidňuje v období alergií. Společnost doporučuje zvolit kombinaci více charakteristik, abyste získali playlist přesně podle vašich představ. Vygenerovaný seznam skladeb můžete pochopitelně upravovat jednotlivé skladby nebo mazat ty, které se vám nelíbí. Poté si je můžete uložit do své knihovny.

Seznam skladeb vytvořený pomocí umělé inteligence přichází více než rok poté, co Spotify představilo svého AI DJ, který pomocí umělé inteligence sestavuje výběr hudby, který zahrnuje skladby, jež právě posloucháte, dříve přehrávané skladby a skladby, o nichž si na základě vaší historie myslí, že se vám budou líbit.

Zdroj: engadget.com