Foto: Unsplash

Přihlásit se na X bude nově možné pomocí passkey, prozatím pouze na iOS

Platforma X nově rozšiřuje podporu přihlašování pomocí přístupového klíče (passkey) pro uživatele z celého světa, kteří k přihlášení používají svůj iPhone či iPad. Již v lednu tuto možnost společnost spustila pro uživatele v USA, nyní došlo ke globálnímu rozšíření.

Přihlašování pomocí passkey je považováno za výrazně bezpečnější než klasická hesla, protože nejsou náchylné k phishingu či dalším útokům a jsou odolné proti krádeži přihlašovacích údajů. Když si uživatelé aktivují a nastaví přihlašovací heslo passkey, získají dvojici kryptografických klíčů, které jim budou sloužit jako digitální ověření. Služba umožňující přihlášení má přitom přístup pouze k jednomu z těchto klíčů, který pak musí spárovat s druhým klíčem uloženým lokálně v zařízení uživatele, aby ověřila jeho totožnost. Uživatel musí pouze potvrdit, že je to on, kdo přistupuje ke svému účtu prostřednictvím biometrických údajů nebo přístupového kódu.

Pokud uživatelé budou chtít k přihlášení používat passkey, budou muset spustit aplikaci iOS a poté přejít do části Nastavení a soukromí pod položkou Váš účet. V části Zabezpečení a přístup k účtu najdou pod položkou Další ochrana heslem heslo Passkey. Společnost X bohužel neuvedla, zda a kdy bude tato možnost k dispozici pro uživatele systému Android.

Zdroj: engadget.com