Nehody již vyšly Williams odhadem na dva miliony dolarů

Nehody již vyšly Williams odhadem na dva miliony dolarů

Williams se potýká opravdu s výraznými problémy, které způsobily nehody v prvních čtyřech závodech. Šéf týmu James Vowles tak není ve vůbec lehké pozici, protože do konce sezóny zbývá ještě dvacet závodů.

Tým z Grove se nestihl vzpamatovat z Velké ceny Austrálie, kdy nebyl k dispozici stále dostatek komponentů. Velká cena Japonska tudíž měla být závodem, kde vše proběhne bez zbytečných komplikací. Bohužel se ani tento víkend neobešel bez dalších incidentů, které způsobily bolesti hlavy řadě lidí z Williamsu.

Logan Sargeant v prvním tréninku poškodil podlahu, převodovku a přední křídlo. Alex Albon zase v závodě po kolizi s Danielem Ricciardem skončil v bariéře. Britský tým odhadoval, že bude mít náhradní šasi připravené na Velkou cenu Miami, což se teď bude ještě těžší.

Dle odhadů THE RACE Williams utratil za opravy obou monopostů již přes dva miliony dolarů. Samozřejmě každý tým má ve svém rozpočtu zdroje, které jsou alokovány na nehody. Bohužel v případě Williamsu se již celková částka vyšplhala do takové výše, že převýšila rezervní sumy některých týmů na celou sezónu.

Williams se tak nachází v prekérní situaci. Malá vylepšení, která tým nasadil, jsou v podstatě spolu s ostatními částmi monopostu zničena a významně znehodnocena. James Vowles se tak musí vypořádat s dalšími problémy, aby tým mohl zopakovat sedmé místo v Poháru konstruktéru z minulého roku.

Sdílejte na:
Zavřít