Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Výtržnictví v Olomouci

OLOMOUC - V jednu chvíli museli policisté řešit fyzické napadení na dvou různých místech. 

V úterý 9. dubna kolem půl sedmé večer přijali olomoučtí policisté krátce po sobě dvě podobná oznámení o fyzickém napadení. K jednomu mělo dojít na zastávce autobusu a k druhému o kousek dál v jedné restauraci. Na místo událostí ihned vyjely policejní hlídky.

V prvním případě se jednalo o napadení řidiče autobusu na zastávce MHD Profesora Fuky na ulici Hněvotínská v Olomouci. Dle zjištěných informací chtěl 55letý řidič autobusu vyloučit z přepravy dva muže a jednu ženu, jelikož neměli jízdenku. Těmto se to však nelíbilo a jeden z mužů a žena jej fyzicky napadli. Přítomní cestující se snažili řidiči pomoci, avšak když 32letá žena stojící na zastávce dvojici okřikla a začala volat na linku 158, rozběhl se proti ní jeden z útočníků a udeřil i ji. Následně oba agresoři z místa utekli neznámo kam ještě před příjezdem policie. Třetí přítomný černý pasažér, který se do útoku nezapojoval, vyčkal na místě, přičemž policisté jeho následnou lustrací zjistili, že na muže je vydán příkaz k zatčení. Po útočnících pátráme.

V druhém případě měl 31letý muž fyzicky napadnout hosta restaurace, který se snažil zastat barmanky, jelikož muž odmítal zaplatit plnou cenu za svoji objednávku. Zjevně posilněn alkoholem začal zuřit a řvát po restauraci, přičemž se ohnal po 48letém hostovi, který se snažil situaci uklidnit. Následně celý rozzuřený utekl z restaurace a svůj vztek si chtěl nejspíš vybít, a proto uchopil venku zaparkované jízdní kolo a mrštil jím o zem. Když už od restaurace odcházel pryč, narazil na policisty, kteří tou dobou pátrali po agresorech z předchozího případu. Jelikož byl pachatel označen svědky události, policisté neváhali a muže na místě zadrželi. Protože byl zadržený muž zjevně pod vlivem alkoholu, skončil na záchytce k vystřízlivění.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Útočníkům podle trestního zákoníku hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dvě léta.

prap. Mgr. Ivana Skoupilová
10. dubna 2024

vytisknout  e-mailem