Stařenka dostala na ulici pěstí do obličeje! Málem spadla pod projíždějící auto

Zdroj: Policie ČR

PRAHA – Osmdesátiletá stařenka se procházela Národní ulicí, když tu najednou dostala pěstí od kolemjdoucího muže! Další kolemjdoucí jí začali okamžitě pomáhat. Ukázalo se, že čtyřicetiletý muž toho má na svědomí více. Šel do vězení na 1.5 roku.

Naprosto nepochopitelný útok se stal v polovině února kolem druhé odpoledne. Paní útok vůbec nečekala a hned se skácela k zemi do silnice přímo pod právě projíždějící auto. „Řidič naštěstí stihl hned zastavit a díky tomu tak nedošlo k ještě větším následkům. Všímaví kolemjdoucí ihned začali napadené ženě pomáhat a poskytli jí nezbytnou pomoc, aby se postavila zpátky na nohy. Agresor si ale seniorky nevšímal, pokračoval v klidu ve své chůzi po chodníku a ztratil se v přilehlých ulicích z dohledu,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena naštěstí i přes razanci útoku neutrpěla žádná vážnější zranění, měla několik odřenin a pohmožděnou ruku. „Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý průběh napadení zachycen a začali okamžitě po neznámém muži pátrat. Na případu pracovalo několik oddělení pražské kriminálky a během pouhých několika dní se detektivové dostali podezřelému na stopu,“ upřesnil Hrdina.

Zadrželi ho počátkem dubna v Praze 7 na nábřeží Kapitána Jaroše. Při kontrole zjistili, že čtyřicetiletý muž se kromě napadení seniorky dopustil dalšího trestného činu, a to maření výkonu úředního rozhodnutí. V únoru mu totiž byl uložen zákaz pobytu na území Prahy. Muž byl obviněn z výtržnictví, ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí, Obvodní soud pro Prahu 1 jej poslal na 1,5 roku do vězení s ostrahou.