Foto: se svolením Google

Vylepšené AI nástroje Fotek Google budou nově dostupné i bez předplatného

Google se rozhodl rozšířit přístup k exkluzivním nástrojům aplikace Fotky pro každého uživatele. Dosud bylo pro přístup k těmto funkcím zapotřebí platit předplatné. Nově získají běžní uživatelé aplikace Fotky Google rozšířené editační funkce, aniž by museli platit minimálně 20 dolarů ročně. To znamená, že všichni uživatelé získají několik nástrojů společnosti Google poháněných umělou inteligencí, jako je Photo UnBlur, Magic Eraser a Magic Editor.

Funkce Photo UnBlur zajišťuje větší ostrost rozmazaných fotografií. Nástroj Magic Eraser umožňuje odstranit nebo zamaskovat osoby nebo objekty na fotografiích. Nástroj Magic Editor využívá generativní umělou inteligenci k přesouvání, roztahování a změně velikosti objektů na fotkách. Můžete například přesunou postavy do středu fotografie nebo posunout jednou osobu blíže ke druhé. Tento nástroj také umožňuje provádět rozsáhlé úpravy, například změnit oblohu z šedé na modrou.

Uživatelé aplikace Magic Editor pro Android a iOS získají deset uložení upravených fotografií měsíčně. Pokud byste chtěli využívat vyšší limit, budete potřebovat buď zařízení Pixel nebo placený tarif Google One s kapacitou 2 TB+.

Funkce Fotky Google se začnou pro nepředplatitele rozšiřovat v průběhu několika týdnů, počínaje 15. květnem. Na počítači budou k dispozici pouze v případě, že máte Chromebook Plus se systémem ChromeOS verze 118+. Pro přístup v mobilu budete potřebovat alespoň Android 8.0 nebo iOS 15 a 3 GB RAM.

Zdroj: engadget.com