Nový Mercedes EQS 2024 upevňuje svou pozici šampiona v dojezdu elektromobilů. Má dojezd až 822 Km

Přidat na Seznam.cz

Jako první Mercedes na nejmodernější platformě EVA byl model EQS označován za vrcholnou iteraci plně elektrické řady EQ německé automobilky. Nyní se dočkal vylepšení pro rok 2024, a to v rámci osvěžení v polovině životního cyklu.

Silnější baterie a lepší výbava

Mercedes uvádí, že se nejedná o facelift, ale spíše o aktualizaci modelového roku, což naznačuje, že by EQS mohla čekat další vylepšení. Starý model byl dodáván s baterií o kapacitě 108 kWh, ale tento nový model má baterii o kapacitě 118 kWh, což se projevilo na už tak působivém dojezdu modelu EQS. K dispozici je také nová úroveň výbavy, která se zaměřuje na tradičnější design přední části s odznakem třícípé hvězdy na kapotě, a řada nových technologií uvnitř, informuje portál AutoExpress.

Nejvýznamnější součástí této aktualizace Mercedesu EQS je větší baterie, která se objevuje ve všech variantách, od verze 450+ s jedním motorem a pohonem zadních kol až po verze 500 a 580 se dvěma motory a pohonem všech kol.

Vyšší dojezd o 113 km

Maximální dojezd starého modelu EQS byl 709 km, nyní se u verze 450+ zvýšil na 822 km. Větší baterie obsahuje nové články v nezměněném pouzdře, takže přestože se jedná o energeticky vydatnější jednotku, balení zůstává stejné.

Obří obrazovka a více místa pro cestující vzadu

V interiéru je nyní standardem obří hyperobrazovka, která je vybavena nejnovějším informačně-zábavním systémem Mercedes MBUX. Prostor pro nohy na zadních sedadlech byl podle Mercedesu také předmětem sporu s kupci EQS, a aby se tento problém zmírnil, umožnil sklopení zadního opěradla až o 38 stupňů z původních 30 stupňů. Cestující vzadu má navíc k dispozici tlačítko pro sklopení sedadla spolujezdce dopředu, čímž vznikne ještě více místa. Samotná sedadla byla rovněž přepracována ve jménu pohodlí, a to díky 5 mm polstrování navíc.

Cena Mercedesu EQS v současné době začíná na 3 340 000 Kč a předpokládáme, že vůz dorazí koncem tohoto roku na trh, nové změny přinesou i vyšší cenovku.

Zdroj: AutoExpress