Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zhodil rukavice. Mladý Slovák schytal výprask, vychýrený bitkár ho päsťami udieral do hlavy

Slovenský obranca Šimon Nemec zažil v NHL svoju prvú bitku, pri ktorej zhodil rukavice. V zápase New Jersey s Torontom (6:5) si v 12. minúte druhej tretiny pri mantinely vyšliapol na hviezdneho útočníka kanadského tímu Austona Matthewsa.

12.04.2024 06:28 , aktualizované: 07:22
Devils Maple Leafs Hockey Foto:
Prvá bitka Šimona Nemca v NHL nedopadla pre Slováka najlepšie.
debata (6)

To sa očividne nepozdávalo vyhlásenému bitkárovi Maxovi Domimu, ktorý prišiel svojho spoluhráča chrániť.

Zhodil rukavice a pustil sa do mladého Slováka. Ten sa ani nestihol poriadne spamätať a už schytal údery päsťou do hlavy.

Rodák z Liptova dostal od rozhodcov väčší trest za bitku, jeho súper dostal navyše aj dvojminútový trest za vyvolenie bitky a osobný trest za nešportové správanie.

VIDEO: Prvá bitka Šimona Nemca v NHL

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:4 a stratili pozíciu v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii.

O bod ich preskočil Pittsburgh, na Capitals sa bodovo dotiahli Detroit a Philadelphia. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral za hostí 20 a pol minúty bez bodového zisku.

Pre Washington to bola siedma prehra z uplynulých ôsmich zápasov. V drese „šablí“ sa gólov presadili Zach Benson, Alex Tuch, Jack Quinn a Dylan Cozens.

Auston Matthews strelil dva góly za Toronto, v tejto sezóne ich má na konte už 68. Maple Leafs však doma prehrali s New Jersey 5:6, dvoma zásahmi sa o to postarali Jesper Bratt a Timo Meier.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

Bez bodu tentoraz vyšiel Juraj Slafkovský, ktorý si v predchádzajúcom zápase pripísal prvý hetrik v kariére.

Montreal prehral na ľade NY Islanders 2:3 po predĺžení, o triumfe domácich rozhodol Kyle Palmieri v druhej minúte extračasu.

Seattle doma prehral so San Jose 1:3, na súpiske domácich opäť chýbal Tomáš Tatar.

V akcii však bol obranca Erik Černák, no aj jeho tím Tampa Bay prehral. Na domácom ľade nestačil na Ottawu 2:3 po nájazdoch.

Dvadsaťšesťročný slovenský zadák v druhej tretine po zásahu pukom opustil ľad, no neskôr sa vrátil.

Z triumfu sa netešil ani ďalší slovenský zástupca v profilige, útočník Martin Pospíšil. Jeho Calgary prehralo na ľade Los Angeles 1:4.

NHL – základná časť:
Buffalo – Washington 4:2, Florida – Columbus 4:0, NY Rangers – Philadelphia 1:4, Pittsburgh – Detroit 6:5 pp, Tampa – Ottawa 2:3 pp a sn, Toronto – New Jersey 5:6, NY Islanders – Montreal 3:2 pp, Dallas – Winnipeg 0:3, Seattle – San Jose 1:3, LA Kings – Calgary 4:1.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #Max Domi #Šimon Nemec