Aktuality

Sportovní boty pro muže: Jaký model si vybrat na venkovní cvičení?

Jestliže rádi cvičíte ve venkovním prostředí, bude dobré do vašich šatníků zařadit kvalitní a zároveň trendy pánské sportovní outdoorové boty. Že nevíte, podle jakých parametrů je letos vybírat? Nevadí. My vám to totiž níže rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi!

Jaké vlastnosti by měly mít kvalitní boty pro muže na venkovní cvičení?

Kvalitní pánské sportovní boty by měly splňovat několik důležitých parametrů. Na ven muži ocení sportovní obuv s funkční membránou. Ta odvede dokonale pot od těla a vy tak budete v suchu i v teple za každé situace. Tato vlastnost je při sportu velmi důležité. Kvalitní membrána je pak i voděodolná. Boty na venkovní cvičení by měly být dále perfektně odpružené, aby zvládly dostatečně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Žádanou vlastností je i prodyšnost a malá váha samotné obuvi. V lehkých botách se totiž budete při sportu pohybovat obratněji a nebude zbytečně přetěžován váš pohybový aparát. Na sportovní obuv pro muže v kvalitním provedení se můžete podívat také v kamenných prodejnách CCC. Tady si boty do přírody nebo na trénink vybere každý správný sportovec. Boty na sport by měly být i oděruodolné. Při jejich výběru se tak zaměřte i na materiál, z kterého jsou vyrobené. O tom si však povíme více na následujících řádcích.

Jaký design sportovní pánské obuvi bude letos in?

Při výběru sportovní pánské obuvi bychom měli přihlédnout i k jejímu designu. V ideálním případě by měla jít vysoká kvalita obuvi a trendy design ruku v ruce. V letošní sezóně budou in pánské sportovní boty na ven v přírodních nebo v pastelových barvách. Modré, zelené i oříškové pánské boty na sport tak budou dobrou volbou. Vybírat si mohou pánové i boty v sportovním outdoorovém provedení v černé nebo v bílé verzi. Tyto barvy k sportu odjakživa patří. Jejich výhodou je také to, že snadno zapadnou do kapsulových šatníků. Na moderní pánské sportovní boty na venkovní využití narazíte i v prodejnách CCC. Zde je to sázka na jistotu. Letos budou v módě sportovní boty s potiskem. Díky výměně tkaniček v různých barvách můžete docílit různých originálních outfitů. Letos budou in pánské běžecké boty, ale také sneakers. Ty jsou na venkovní sportoviště jako stvořené. Vybírat si můžete nízké i kotníkové modely pánské sportovní obuv. Hitem letošní sezóny jsou pak pánské tenisky a jiné sportovní boty na robustní platformě.

Z jakého materiálu vybírat pánské sportovní boty na venkovní cvičení a co velikost?

V letošní sezóně mohou pánové volit sportovní outdoorové boty ze syntetických a z přírodních materiálů. Letos vítězí na celé čáře modely sportovní pánské obuvi z pravé kůže. A není se co divit. Jsou totiž odolné, módní a také tzv. udržitelné. Velikost sportovní obuvi pro muže vybírejte online za pomoci krejčovského metru. Díky němu správně změřte vnitřní stélku jiné boty, která vám dobře sedí. Naměřené výsledky pak nezbývá než porovnat s velikostní tabulkou zvolené značky. Různé obuvnické značky mají totiž nuance v číslování. Také na e-shopu CCC najdete přímo u nabízeného zboží tabulku s velikostmi. Zde je to s výběrem outdoorové sportovní obuvi úplná hračka.