Botanická zahrada chystá výstavu o motýlech a jejich dobrodružné cestě po světě

Zdroj: Botanická zahrada Praha

PRAHA – Pražská botanická zahrada otevírá od 19. dubna do 2. června výstavu Motýli: Dobrodružná cesta, která bude zaměřená na jejich migraci. Návštěvníci se mohou těšit na interaktivní zážitky, které odhalí, jaký druh motýla uletí za svůj život nejvíce kilometrů a který naopak zůstává věrný svému domovu. Zahrada chystá další doprovodný program, tak si nenechte návštěvu ujít.

Stěhovavé druhy motýlů se najdou ve všech světadílech a k migraci je mohou vést různé důvody, zejména dostupnost potravy, vhodná teplota a rovněž dostatek vláhy. Někteří motýli, jako je monarcha, mohou urazit tisíce kilometrů, zatímco jiní, jako je náš domácí babočka, zůstanou v blízkosti místa, kde se vyvinuli. Pokud budete mít štěstí, uvidíte i metamorfózy motýlů, od kukly až po jejich první let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Letošní ročník je opravdu nabitý, a tak se kromě přehlídky exotických motýlů ve skleníku můžete těšit na bohatý víkendový doprovodný program v podobě tvořivých workshopů, doplňkovou výstavu dávno vyhynulých druhů tropických motýlů v Malém sále s názvem Ztracená krása nebo panelovou výstavu se zajímavými informacemi ze světa motýlů a jejich ochrany.