Hlavní obsah

Žena kšeftovala s cigaretami bez českých kolků. Hrozí jí milionová pokuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až milionová pokuta hrozí ženě z Jindřichohradecka, která prodávala přes webovou inzerci Bazoš.cz cigarety označené belgickým kolkem. Přišli na ni jihočeští celníci, kteří u ženy zajistili celkem dvacet tři kartonů, tedy čtyři tisíce šest set cigaret.

Foto: Radek Kréda

Zabavené cigarety

Článek

Ač měly krabičky cigaret belgický kolek s nápisem Duty Free, podle zákona o spotřebních daních se na území České republiky na takové zboží pohlíží jako na neoznačené tabákové výrobky.

„Zboží musí mít české označení. Jednalo se o 18 kartonů cigaret značky Camel Yellow a 5 kartonů cigaret značky Winston Blue, které nebyly opatřeny českou tabákovou nálepkou. Dotyčná žena nejen, že bude muset zaplatit vyměřenou spotřební daň ve výši patnáct tisíc korun, ale za přestupek proti nakládání s tabákovými výrobky jí hrozí pokuta až do výše jednoho milionu korun,“ řekl Radek Kréda, mluvčí jihočeských celníků.

O tom, že prostředí internetu a sociálních sítí není anonymní, se nedávno přesvědčila také žena z Táborska, která přes internet prodávala padělky známých světových značek. Oblečení, hodinky i obuv nabízela především na sociální síti Facebook.

„Celníci se umí pohybovat jak v terénu na provozovnách a skladech, tak i ve virtuálním prostoru. Díky tomu odhalili online prodej padělků, které nabízela žena z Táborska. V rodinném domě zadrželi 1707 kusů zboží, jednalo se o 17 párů obuvi, 1392 kusů textilního zboží a 298 kusů oděvních doplňků i hodinek. Prodejem tohoto zboží by majitelům jednotlivých ochranných známek vznikla škoda v celkové výši 2 248 900 korun,“ řekl Radek Kréda.

Padělky celníci zabavili a převezli do skladu celního úřadu. V tomto případě hrozí ženě pokuta až do výše 10 milionů korun.

Z Polska se vyplatí vozit cigarety. Vědí to i pašeráci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám