Cunodův výkon byl podle Marka na úrovni Verstappena

Cunodův výkon byl podle Marka na úrovni Verstappena

Poradce Red Bullu Helmut Marko ocenil úspěšný víkend Júkiho Cunody na jeho domácí Velké ceně Japonska. Zároveň označil jeho závod za výkon na úrovni Maxe Verstappena.

Júki Cunoda na domácí půdě exceloval, když počtvrté v řadě překonal svého zkušenějšího týmového kolegu Daniela Ricciarda a zajistil si v kvalifikaci postup do Q3. Do Velké ceny Japonska startoval z 10. místa. Přestože se při úvodním startu o pár míst propadl, červená vlajka kvůli havárii sesterského vozu umožnila Cunodovi nasadit měkkou směs a získat zpět důležité pozice. Japonský jezdec tak v Suzuce obsadil poslední bodované místo.

Helmut Marko Cunodu pochválil a řekl, že jeho výkon byl stejného kalibru, jaký každý víkend předvádějí Max Verstappen a Fernando Alonso. Pro publikaci Speed Week, kterou vlastní Red Bull, Marko uvedl: „Při druhém startu si Júki Cunoda vedl senzačně. Jeho předjížděcí manévry byly výkony dne. Fanoušci byli úplně v sedmém nebi. Jeho víkend byl na úrovni Maxe Verstappena, Fernanda Alonsa a spol. Byl to bezchybný, skvělý výkon pod tlakem domácího závodu.“

Cunoda se nechal slyšet, že jeho nejvyšší ambicí je zajistit si postup do Red Bullu, ale Marko spolu s ním pochválil také Sergia Péreze za jeho silný začátek sezóny 2024. Mexický jezdec, kterému na konci tohoto roku vyprší smlouva, se v úvodních čtyřech závodech třikrát umístil na druhém místě a je v průběžném pořadí jezdců druhý.

„Sergio Pérez byl také velmi solidní,“ řekl Marko. „Měl smůlu při zastávce v boxech, ale skvělým manévrem proti Lewisi Hamiltonovi se dostal zpět do hry. Rozhodně s námi zatím prožívá svou nejlepší sezónu.“

Pérez po závodě přiznal, že očekává, že o jeho budoucnosti bude definitivně rozhodnuto během příštího měsíce. Marko však prohlásil, že Red Bullu bude rozhodnutí trvat déle. Rakušan se domnívá, že přítomnost Audi na trhu s jezdci přispěla k dřívějším spekulacím, které se v této sezóně objevily.

„Podle mého názoru je skutečnost, že se přestupové fámy takto vaří už na začátku dubna, způsobena několika faktory. Zaprvé: Hamilton oznámil svůj přestup do Ferrari velmi brzy. A pokud se dá věřit zvěstem v paddocku, Audi chce od Carlose Sainze rozhodnutí také brzy. Zároveň Aston Martin vyvíjí tlak v několika směrech. My se těchto her neúčastníme. O tom, co se děje v personální oblasti, se od Red Bull Racing dozvíme až v polovině sezóny,“ dodal Helmut Marko.

Sdílejte na:
Zavřít