Denník N

Slováci z KHL nejdú na majstrovstvá sveta. Zväz vojnu nespomína, hovorí o spájaní národa

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Útočník Róbert Lantoši povedal, že by nehral v jednom tíme s hráčmi z KHL.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Nominácia Slovenska na MS v hokeji 2024 (10. – 26. máj) bude bez hráčov z ruskej KHL.

Dlho odkladané rozhodnutie oznámil zväz v stručnom stanovisku na svojom webe. Odôvodňuje ho praktickými, nie ideovými dôvodmi, napríklad zdravotným stavom, osobnými či rodinnými záležitosťami.

Členovia Výkonného výboru SZĽH túto tému preberali na tohtotýždňovom zasadnutí. Zväz na svojom webe píše, že konštatovali nasledované:

„Každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach.“

Výkonný výbor podľa stanoviska verí, že tím bude „tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo“.

Rozhodnutie prišlo len pár dní po druhom kole prezidentských volieb, kde túto tému využil na štart kampane práve nový prezident Peter Pellegrini. Vyslovil sa za účasť hráčov.

Deň pred oznámením nahral poslanec Richard Glück (Smer) video, v ktorom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

KHL

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Slovensko, Šport a pohyb, Svet

Teraz najčítanejšie