Foto: Wikimedia Commons

Hudba Taylor Swift je zpět na TikToku

Podle zprávy časopisu Variety se hudební skladby Taylor Swift po desetitýdenní přestávce vrátily na TikTok. Její skladby opustily platformu poté, co zkrachovala jednání mezi TikTokem a Universal Music Group, která zpěvačku zastupuje.

Spor mezi Taylor Swift a TikTokem začal, když vydavatelství UMG pohrozilo, že po krachu jednání o smlouvě stáhne písně z platformy, přičemž v otevřeném dopise uvedlo, že TikTok chce platit “zlomek” ceny, kterou za písně Swift platí jiné sociální sítě. “Jak jednání pokračovala, TikTok se nás pokusil zastrašit, abychom přijali smlouvu, která měla nižší hodnotu než předchozí dohoda, která byla mnohem nižší než spravedlivá tržní hodnota,” napsala společnost. “TikTok se snaží vybudovat byznys založený na hudbě, aniž by za ni zaplatil spravedlivou cenu.”

Není jasné, jakou dohodu Swift s TikTokem uzavřela, ale jedno víme. Dohoda nezahrnovala ustanovení pro všechny umělce z UMG, takže na TikToku stále chybí mimo jiné Billie Eilish, The Weeknd nebo Drake. Ve svém návratu na TikTok však Swift není zcela sama. Na platformě se začaly objevovat i některé písně dalších umělců UMG. Mezi ně patří například Ariana Grande a Camila Cabello.

Návrat by také mohl být marketingovým tahem pro její nadcházející album. Nové album The Tortured Poets Department vyjde 19. dubna a pravděpodobně bude obsahovat spoustu skladeb, které budou ideální pro TikTok.

Zdroj: www.engadget.com