Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé správy z NHL! Šatan naznačil príchod ôsmich posíl na MS v Česku, jeden hráč pozvánku odmietol

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan má pozitívne informácie od potenciálnych reprezentantov z NHL.

12.04.2024 22:09
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (5)

Z adeptov, ktorí by vzhľadom na koniec klubovej sezóny po základnej časti prichádzali do úvahy pre MS (10.- 16. mája), sa pre rodinné dôvody ospravedlnil iba útočník Arizony Miloš Kelemen.

Reprezentanti v nedávnych dvojzápasoch proti Švajčiarsku (3:0, 5:3) potešili trénerov a do ďalšieho bloku záverečnej prípravy nastúpi tím iba s minimálnymi zmenami.

V základnej časti NHL nastúpilo 11 Slovákov, z ktorých má istú účasť v play off iba Erik Černák z Tampy Bay. Vedenie reprezentačného tímu okrem Kelemena nepočíta ani s útočníkom Adamom Ružičkom, zvyšná osmička by sa v národnom mužstve mohla objaviť.

"Nebudem ešte hovoriť konkrétne mená, no už prebehla nejaká komunikácia s hráčmi z NHL. Vidím to pozitívne, hráči chcú prísť. Jediný, ktorý sa ospravedlnil, je Miloš Kelemen, ktorý má na to rodinné dôvody.

Ostatní prejavili vôľu prísť v prípade, že budú zdraví a nebudú hrať v play off. Keď sa skončí základná časť NHL, tak otvoríme konverzáciu s nimi a budeme priebežne informovať o tom, kto príde.

My dovtedy musíme absolvovať rôzne procesy, ktoré sú s tým spojené vrátane hráčskych poistiek," prezradil generálny manažér reprezentačného tímu a prezident SZĽH.

Michal Čajkovský Čítajte viac Hokejová verejnosť sa dočkala verdiktu. Šatan a spol. rozhodli o tom, či hráči z KHL pocestujú na MS

Slováci začali záverečnú fázu prípravy víťaznými zápasmi v Humennom, keď zdolali Švajčiarov 3:0 a 5:3.

"Tieto zápasy ukázali, že sme si vybrali veľmi dobré miesto. Ľudia to ocenili, odchádzali spokojní a myslím si, že spokojní sú aj tréneri s výkonmi hráčov.

Zatiaľ to s kádrom vyzerá tak, že pre ďalší týždeň prípravy nastanú iba menšie zmeny. Nahradíme zraneného obrancu Dávida Mudráka a zmena nastane aj v bránke," poznamenal Šatan.

Okrem hráčov z NHL by sa k tímu mohla pripojiť aj dvojica útočníkov zo švédskeho Leksandu Peter Cehlárik a Marek Hrivík: „Potrebovali oddych, no myslím si, že po zápasoch s Nemeckom by sa už mali pripojiť k tímu.“

Okrem Mudráka nebude v ďalšom týždni, ktorý odštartuje pondelňajším zrazom v Bratislave a skončí dvomi zápasmi proti domácemu Nemecku, pokračovať ani brankár Filip Belányi.

Martin Bodák, Peter Cehlárik Čítajte viac Tímová samovražda. Vedenie zväzu strčilo hlavu do piesku, až hráči ukázali, čo by znamenal príchod Slovákov z Ruska

V zápasoch so Švajčiarskom sa do bránky nedostal, od pondelka ho nahradí Matej Tomek. Pred piatkovým duelom zarezonovala správa o podpise zmluvy medzi Oliverom Okuliarom a klubom NHL Florida Panthers. Útočník však o tejto téme príliš nechcel hovoriť:

„Nechcem sa k tomu teraz vyjadrovať. Som za to rád, ale teraz som v reprezentácii. Tá je teraz prvoradá a sústredím sa na to.“

Za najlepšieho slovenského hráča v druhom prípravnom zápase so Švajčiarskom vyhlásili útočníka Martina Faška-Rudáša. V stretnutí sa prezentoval dvomi gólmi, dva kanadské body zaznamenal aj pri štvrtkovom víťazstve 3:0 (1+1).

Cenu pre najlepšieho hráča zápasu si však neprebral, keďže v stretnutí predčasne skončil pre zranenie. To by mu však nemalo brániť v ďalšom pokračovaní v tíme.

okuliar Čítajte viac Ďalší Slovák so šancou na štart v NHL. Okuliar sa upísal Floride

"Dostal tečovanú prihrávku od Sama Takáča a puk mu skončil priamo na tvári. Má tam veľkú ranu, museli mu to šiť niekoľkými stehmi. Tak to v hokeji býva. Čokoľvek, čo sa zašije, nie je zranenie.

Mal by s nami pokračovať, teda v prípade, že bude naďalej v našom výbere. Musíme brať do úvahy viacero faktorov vrátane zdravotného stavu hráčov.

Cez víkend sa rozhodneme, s akou zostavou pôjdeme do týždňa, ktorý vyvrcholí zápasmi s Nemeckom," poznamenal asistent reprezentačného trénera Peter Frühauf.

Slovenskí hokejisti s hetrikmi v NHL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Najväčšie legendy rokov minulých aj súčasných....
5 debata chyba