Manon Meurt – Timeless

Manon Meurt – Timeless

Tisk

manon meurt 200Ambient, industriální plochy říznuté elektronikou a popem i vábivá neuchopitelnost – to je novinka Timeless kapely Manon Meurt. Druhý singl z připravovaného alba Unravel vychází u Minority Records v produkci Eddieho Stevense.

 

„Žánrově je Timeless protipólem našeho podzimního singlu Mirrors. Eddie rozšířil naše zvukové spektrum, v Timeless kladl důraz především na dynamiku a vypointování příběhu,“ říká bubeník Jiří Bendl.

Britský producent a hudebník Eddie Stevens se proslavil spoluprací s Moloko a Róisín Murphy, úspěchy ale sbírá i na česko-slovenské scéně. Stojí za Cenami Anděl ověnčenými nahrávkami Druhé trávy (Díl první i druhý), debutem Marie Puttnerové Laila tov, ale také alby Jany Kirschner (Krajina rovina, Moruša biela i aktuální Obyčajnosti).

Timeless vznikalo k večeru na cestách z práce, v tramvajích, v autě, kdy se šum života zintenzivní. Všichni mají někam namířeno, spěchají, a nad tím vším se barví obzor, jakoby svou majestátností oponoval tomu cvrkotu a připomínal malichernost toho spěchu, jeho prchlivost. Ráda ten šum pozoruju, připomíná mi, jak je super, že se od něj můžu na chvíli odpojit a vnímat jenom přítomnost,“ přibližuje pozadí písně autorka textu a multiinstrumentalistka Kateřina Elznicová.

Manon Meurt se na scéně pohybují od roku 2012, úspěšně se představili nejen na domácích pódiích, ale také v zahraničí na prestižních přehlídkách Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Ment Ljubljana ve Slovinsku, Reeperbahn v Hamburgu a Waves Vienna v Rakousku. Odehráli turné na Slovensku, ve Francii, Belgii, Dánsku, Nizozemí, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku, Ukrajině i Velké Británii. Na kontě mají jedno EP (2014) a debutové dlouhohrající album MMXVIII nominované za rok 2018 na Cenu české hudební kritiky Apollo a Cenu Anděl v kategorii Alternativa a Elektronika.

Sestavu tvoří Jiří Bendl, Kateřina Elznicová, mimo jiné členka skupiny Innamorata, orientující se na středověkou hudbu, i doprovodné kapely Jany Kirschner v rámci Obyčajnosti tour, kytarista Kryštof Korčák (Matter Tua) a klávesista Dave Tichý (Chief Bromden, Further Down).

Nová deska Unravel vychází 26. dubna na labelu Minority Records, vznikala ve studiu Svárov Lukáše Martinka. Za mixem stojí sám Stevens ve studiu Roast Mutton Sandwich Studios v Londýně, o mastering se postaral Darius van Helfteren (De Staat aj.) v holandském studiu Amsterdam Mastering.

Manon Meurt vystoupí 24. dubna na festivalu AFO v Olomouci, 25. 4. v Docku v Ostravě, 26. 4. v M-klubu ve Vysokém Mýtě, 27. 4. na festivalu Sharpe v Bratislavě, 14. května v Plzni Pod lampou a 17. května v Nové synagoze ve Velkém Meziříčí. Unravel pokřtí 15. května v pražských Kasárnách Karlín a 16. května v brněnském Kabinetu Múz.

24.4. Olomouc | AFO festival
25.4. Ostrava | DOCK | w/ KHOIBA
26.4. Vysoké Mýto | M-klub | w/ KHOIBA
27.4. Bratislava | SHARPE
14.5. Plzeň | Pod Lampou w/ Marjari
15.5. Praha | Kasárna Karlín w/ Marjari
16.5. Brno | Kabinet Múz w/ Marjari
17.5. Velké Meziříčí | Nová synagoga w/ Marjari

manon meurt

Zdroj foto: Standa Kohout

Více informací:

Rozcestník streamovacích platforem: https://lnk.to/mm-timeless

https://www.minorityrecords.com/cs/umelci/manon-meurt
https://www.facebook.com/manonmeurt
https://www.instagram.com/manonmeurt/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na našich představeních bývá veselo, říká Jiří Zbořil

zbor perexModerátor a organizátor kulturních vystoupení Jiří Zbořil jezdí po republice s Divadlem Evy Hruškové, s Janem Přeučilem nebo se zpěvačkou Marcelou Březinovou. „Je vidět, že lidé byli dlouho doma a strašně jim chybí sociální kontakt - pobavit se, dá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Chalupa: Velmi zdařilá prvotina

chalupa200V květnu vyšla Pavlíně Křivánkové první kniha s názvem Chalupa a ukázalo se, že se máme na co těšit. Našlápnuto má totiž velmi slibně!

 

...

Divadlo

Sen noci svatojánské : Shakespeare by se nejspíš divil

sen noci svatojanskeV sobotu 13. října 2012 se ve zlínském Městském divadle uskutečnila premiéra komedie z pera mistra svého oboru Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Přicházející noc byla říjnová a ch...

Film

Přehlídka španělsky mluvených filmů začala v Praze a skončí v Hradci Králové

La pelicula perexJako každoročně se i letos v druhé půli února vynořila LA PELÍCULA, přehlídka španělských mluvených filmů (película = film), což obnáší díla nejen ze Španělska, ale i ze španělsky mluvících zemí americkýc...