Sainz chce urychlit jednání o jeho budoucnosti v F1

Sainz chce urychlit jednání o jeho budoucnosti v F1

V týdnu se objevila informace, že Carlos Sainz podepsal smlouvu s Mercedesem. Ani jedna strana spekulace nepotvrdila, ale španělský pilot chce urychlit veškerá jednání o jeho budoucnosti ve formuli 1.

Carlos Sainz se netajil tím, že by u Ferrari rád zůstal. Italská stáj se ale rozhodla podepsat smlouvu s Lewisem Hamiltonem a Španěl tak ztratil své místo. Prozatím nemá žádnou potvrzenou smlouvu na rok 2025.

Před startem sezóny chtěl s řešením svých plánů počkat, ale nyní obrátil a rád by vyřešil svoji budoucnost. Jeho výkony z posledních závodů jistě přitahují pozornost většiny týmů.

Pilot je spojován s návratem do Red Bullu, ale Sergio Pérez je připraven prodloužit svoji stávající smlouvu. Fernando Alonso, který byl taktéž s Red Bullem spojován, v týdnu podepsal prodloužení smlouvy s Aston Martinem. Toto Wolff, šéf Mercedesu, má o Carlose Sainze taky zájem, ale seznam pilotů, kteří by mohli nahradit Lewise Hamiltona, vede Max Verstappen.

Carlos Sainz před Velkou cenou Japonska dostal otázku na jeho budoucnost. „Samozřejmě mluvím s několika týmy, protože to je to, co by měl můj manažerský tým a já dělat, když jsem prozatím na příští rok nezaměstnaný. Takže ano, mluvíme, mluvíme v podstatě se všemi.“

„Jde o to, abychom samozřejmě šli více do detailů a viděli reálnější možnosti a jaké jsou pro mě a pro mou budoucnost nejlepší varianty. Prozatím nemám nic, co bych řekl. Jedině že je teď čas všechno trochu urychlit a doufám, že se nám to podaří vyřešit spíše dříve než později.“

Italská média mezitím informovala, že Carlos Sainz i Mercedes mají zájem na uzavření dohody, která by Španělovi v příští sezóně zajistila partnerství s Georgem Russellem. Pilot má být nejvhodnější krátkodobá varianta pro německý tým a má mu být nabídnuta smlouva jedna plus jedna.

Mercedes by si tím zajistil určitou volnost na trhu s piloty v případě, kdyby se Max Verstappen rozhodl odejít od rudých býků. Dalším důvodem může být i Andrea Kimi Antonelli, který by do Mercedesu mohl přestoupit z formule 2.

Carlos Sainz ale údajně není ochoten přistoupit na podmínky navržené Mercedesem a chtěl by mít garantované dvě sezóny od roku 2025. Pokud se obě strany při vyjednávání nedohodnou na kompromisu, Španěl musí hledat dál.

Sdílejte na:
Zavřít