Foto: se svolením TCL

Podívejte se na trailer prvního milostného filmu vytvořeného umělou inteligencí

Velká technologická společnost TCL představila dosud ojedinělý produkt – krátký romantický film vytvořený pomocí umělé inteligence, který uvede na svém kanálu TCLtv+. Společnost přitom již zveřejnila první upoutávku na film Next Stop Paris, který označuje za „první milostný příběh poháněný umělou inteligencí“. TCL nicméně využila také práci lidských scénáristů i herců pro snímání pohybu a hlasové projevy. Na projektu tedy pracovali také umělci z USA, Kanady, Velké Británii a Polska, do značné míry ale spoléhal na generativní umělou inteligenci.

„Jsem nadšený z této příležitosti odlišit se originálním obsahem. AIGC [obsah generovaný umělou inteligencí] je pro nás začátkem,“ nechal se slyšet Chris Regina, ředitel obsahu TCL.

Děj seriálu Next Stop Paris zachycuje mladou ženu, která se vydává na svatební cestu do Paříže sama poté, co její snoubenec utekl s jinou ženou ze svatební oslavy. Ve vlaku se seznámí s cizincem a dvojice společně prozkoumává francouzskou metropoli.

Společnost TCL doufá, že originální obsah pomůže přilákat diváky k TCLtv+ a pomůže vybudovat identitu značky společnosti. Nicméně první dojem z traileru (ke zhlédnutí na konci článku) není zrovna nejlepší. Vzhled postav se v průběhu filmu mění, od mírně realistického stylu až po hyperrealismus, emoce téměř neexistují, stejně jako synchronizace rtů a také pohyb postav je velmi nepřirozený.

TCL navíc plánuje, že obsah filmu bude možné dále zpeněžit, a to tak, že postavy generované umělou inteligencí se budou moci stát například ambasadory značek. Otázkou je, zda se jí to podaří. Posuďte sami.

Zdroj: engadget.com