Muž podpálil bránu pri Úrade vlády. Ako dôvod uviedol osobné problémy
1 min. čítania
13.4.2024 13:12
1 min. čítania

Muž podpálil bránu pri Úrade vlády. Ako dôvod uviedol osobné problémy

Uložiť článok
Obvinený muž je stíhaný väzobne.

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I ako aj policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky boli v utorok (9.4.) krátko pred 22:00 vyslané k budove Úradu vlády Slovenskej republiky, kde mal neznámy muž najprv poliať benzínom a následne zapáliť jednu z brán, vedúcich do objektu.

Po príchode policajtov na miesto bolo zistené, že príslušníci Úradu ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií krátko pred 21:45 obmedzili na osobnej slobode muža, ktorý vylial z dvojlitrovej bandasky na bránu vedúcu do podateľne Úradu vlády Slovenskej republiky benzín. Ten následne zapálil, čím došlo k poškodeniu murovanej fasády a oplotenia ako aj časti kovovej brány vedúcej do podateľne.

Podľa slov polície, sa 56-ročný muž k spáchaniu skutku priznal a uviedol, že ho spáchal vedome, pričom dôvodom mali byť jeho osobné problémy.

Policajti muža následne eskortovali na príslušné oddelenie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov. Po ich vykonaní vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci 56-ročnému Jozefovi T. z Bratislavy.

V tejto súvislosti bol zároveň spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu, s ktorým sa sudca príslušného súdu stotožnil a obvinený muž je stíhaný väzobne.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.