Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Rocková diva Marta Jandová slaví padesátiny

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Marta Jandová
Marta Jandová oslavila padesátku.

13. 04. 2024

13. 04. 2024

Marta Jandová: Cesta od dětského zpívání na vrcholy světových pódií

Marta Jandová, dcera legendárního Petra Jandy z Olympicu, je nejen známou zpěvačkou českého a německého hudebního průmyslu, ale také ženou, která si během let vybudovala pozoruhodnou kariéru. Již od mládí byla předurčena k hudební kariéře, což potvrdila založením skupiny Die Happy v Německu počátkem 90. let. Její hlas rychle zaujal nejen německé, ale i mezinárodní publikum, čemuž dopomohl hit “Supersonic Speed“. Po návratu do České republiky Marta neztratila kontakt s hudebním světem, ale naopak rozšířila své působení o muzikály a televizní projekty, kde zaujala nejen v muzikálech jako “Mona Lisa” či “Krysař”, ale také jako porotkyně v soutěžích Česko Slovenská SuperStar a Česko Slovensko má talent.

Podívejte se, jak Marta Jandová vzdala hold legendě Haně Zagorové

Tragický stín mládí: Ztráta matky a rozvod

Od útlého věku musela Marta čelit vážným životním zkouškám, které významně ovlivnily její osobní i profesionální život. Ztráta matky v dospívání byla pro ni obrovskou ranou, kterou následně zpracovávala během svého ročního studijního pobytu v USA, kam odjela hledat útěchu a nové inspirace. Tento pobyt ji také připravil na budoucí výzvy a umožnil jí začít novou kapitolu v Německu, kde založila skupinu Die Happy. Další velkou osobní zkouškou byl její rozvod s Thorstenem Mewesem, se kterým skupinu založila. Tato zkušenost ji přiměla k návratu do České republiky, kde si znovu vybudovala své jméno na hudební scéně a osobní život.

Otcovská hrdost a rodinné zázemí

“Milá Martičko, padesát let, to je tedy dlouhá doba,” vyznává se Petr Janda, lídr skupiny Olympic a otec Marty Jandové, který s láskou a hrdostí sleduje kariéru své dcery. “Vzpomínám, jak tě maminka přivezla z porodnice, byla jsi krásná, usměvavá holčička. Měla jsi blonďatý prstýnkový vlásky a já jsem se s tebou chodil vytahovat, jakou že mám nádhernou dceru…” tyto slova nejen vyjadřují otcovu hrdost, ale i hlubokou emoční pouto mezi ním a Martou. Marta svou rodinu často zmiňuje jako základní kámen své stability a inspirace, což se odráží i v jejím osobním životě. V roce 2014 se provdala za gynekologa Miroslava Vernera a stala se matkou, což jí přineslo nový pohled na život a další inspiraci pro její umělecké směřování. Album “Barvy”, které vyšlo v roce 2018, je považováno za vrchol její dosavadní sólové kariéry a zároveň jako potvrzení jejího uměleckého zrání a schopnosti spojit osobní zážitky s hudební tvorbou.

K TÉMATU  Po Světle přichází Údolí včel. Anna K je zpět s novou energií a novým albem.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Lucie Bílá oslavila narozeniny a dala dárek fanouškům! Novou písničku

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.
Mnoho z nás pěstuje pokojové květiny ve svých bytech. A mnoho z těchto bytů má balkon (i když největším luxusem pro pěstitele je slunná lodžie, kterou lze proměnit v rozkvetlou zahradu). Nicméně pěstování květin na balkoně (tzv. balkónovek) se poněkud liší od běžného pěstování květin uvnitř bytů a domů. V čem konkrétně a jak se o balkónovky starat se dočtete v článku.
V letní období někdy dostává smartphone zabrat. Na vaší dovolené musí telefon přečkat mnohem náročnější podmínky. Přečtěte si následující tipy a připravte svůj telefon i na tu nejdobrodružnější dovolenou.
To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.
Rozhodli jste se, že do vašeho života zařadíte pohyb a budete tak dbát na celkové zdraví? Nebo se zkrátka jen chcete vrátit do formy či vyrýsovat svaly? Vedle zdravého jídelníčku je třeba začít i cvičit, ale už dávno neplatí, že musíte docházet jen do posilovny. Vytvořte si vlastní soukromé fitko u sebe doma.
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Umělci potřebují ke svému tvoření velkou spoustu inspirace. Aby byli skutečně dobří a ve svém oboru vynikali, musí se do svého řemesla naprosto ponořit. A to často vede k situacím za hranicemi běžného chápání.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Do období menopauzy se ženy dostávají mezi 45. – 60. rokem, jde o období plné změn a také o období, kdy žena může začít přibírat na váze. I když se budete stravovat stále stejně a dělat všechno stejně, je možné, že najednou nedopnete kalhoty a celkově se vám změní postava. Což nemusí být úplně příjemné.
O spodním prádle se zrovna moc nemluví, a to hlavně z toho důvodu, že se jedná o něco opravdu intimního, ale přitom tak běžného. Také proto jsou fakta o spodním prádle tak trochu zapovězena – ale věřte, že i v tomto případě se můžete zasmát a podivovat, jakou proměnou spodní prádlo prošlo za tu dlouhou řadu let od jeho vynalezení.

Výběr článků

Tohle vás dojme! Opuštěné a hladové kotě naříká na ulici mezi odpadky, než si ho všimnou dobří lidé, kteří mu dají najíst. Podívejte se, jak jim drobeček začne pomalu důvěřovat a nakonec se z divokého kotěte stane domácí mazlíček.
Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.
Recept na dlouhověkost hledají lidé odnepaměti. Když už na tomto světe, nemohou být napořád, tak se alespoň snaží o to, aby zde byli co nejdéle. A od koho jiného čerpat moudrost, než od lidí, kteří se dožili požehnaného věku.

Nepřehlédněte

V restauraci, v kavárně i v každodenním životě. Kdo, za koho a kdy platí, to je dobré si s partnerem vyjasnit předem. Jinak může dojít k nepříjemnému trapasu.
Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek