Hlavní obsah

Prasečí hlavy před stadionem. Protest fotbalových fanoušků proti vedení klubu řeší policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Hrůznou podobu nabyly v noci na sobotu dlouhodobější protesty fanoušků prvoligové fotbalové SK Sigmy Olomouc proti jejímu vedení. Před vstupním portálem Androva stadionu se objevily prasečí hlavy a červené cákance. Případem se zabývá policie. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V brzkých ranních hodinách jsme v sobotu přijali oznámení o poškození olomouckého fotbalového stadionu v místech hlavního vchodu. Konkrétně došlo k potřísnění vstupních dveří a okolní fasády červenou barvou, na skleněnou výplň dveří byly vylepeny plakáty s nápisy vyzývajícími k odstoupení vedení klubu a na betonové sloupky před vstupem byly umístěny tři prasečí hlavy,“ uvedla mluvčí.

O noční krvavé výzdobě Androva stadionu informoval jako první Deník Sport. Obdobné plakáty s textem „Prasata z vedení, vzdejte se velení“ se na stadionu objevily už koncem března. Na novou podobu protestu reagovalo v sobotu odpoledne představenstvo klubu.

„Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou tohoto skutku, který připomíná snad jen praktiky těch nejhorších mafiánů. Nemohu se ubránit dojmu, že jde o cílenou snahu rozhodit náš klub v posledních kolech základní části sezony,“ uvedl za představenstvo Petr Konečný na webu klubu.

„My se ale nyní pevně koncentrujeme na zítřejší (nedělní) utkání s Jabloncem. Chci požádat naše fanoušky, aby nás přišli v co největším počtu podpořit v klíčovém utkání předtím, než vyzveme Slavii a Spartu. Naši hráči ani náš klub se nenechají zastrašit,“ doplnil Konečný.

„Policisté se celou záležitostí intenzivně zabývají a zjišťují veškeré souvislosti a okolnosti tohoto případu,“ dodala Vaňharová.

Fanoušek Sparty napadl toho opavského, hodil plexisklo na hřiště a nakonec skočil do náruče ochranky

Krimi

Výběr článků

Načítám