Denník N

Ôsmy tím extraligy je blízko k titulu, už zdolal najlepších. Tréner Nitry otvorene povedal, v čom urobili favoriti chybu

Hokejisti Nitry. Foto – TASR/Roman Hanc
Hokejisti Nitry. Foto – TASR/Roman Hanc

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Povedali by ste o tíme, ktorý z úvodných siedmich ligových kôl vyhrá iba raz, aj to po predĺžení, že napokon môže byť majster?

Povedali by ste o tíme, ktorý len v priebehu októbra vysoko prehrá so Zvolenom (3:9) či Liptovským Mikulášom (2:8), ale deklasuje Banskú Bystricu (10:1), že napokon môže byť majster?

Povedali by ste o tíme, ktorý z posledných ôsmich kôl základnej časti vyhrá dve a v poslednom navyše príde o istotu štvrťfinále play-off, že napokon môže byť majster?

Asi iba málokto by odpovedal niečo iné ako nie. Napriek tomu sa hokejisti Nitry stali prvými finalistami play-off extraligy. O titul si zahrajú šiesty raz v klubovej histórii, získali ho len raz.

V priebehu tohtosezónnej vyraďovacej časti zdolali v predkole Duklu Trenčín, vo štvrťfinále nečakane aj víťaza základnej časti HK Poprad a v semifinále zase druhý tím po základnej časti Michalovce. Ani v jednej sérii sa však nezdalo, že hrá prvý či druhý tím tabuľky proti ôsmemu.

Vo finále bude ich súperom Spišská Nová Ves alebo Košice, tretí a štvrtý tím po základnej časti.

„Ukázalo sa, že play-off má vždy svoj vlastný príbeh,“ zhodnotil doterajší priebeh nitriansky tréner Antonín Stavjaňa.

Zhrnuli sme tri hlavné dôvody, pre ktoré sa Nitra v tejto sezóne dostala až do finále.

Vyrovnaná extraliga

Po postupe Nitranov do finále sa ozývajú hlasy, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová extraliga

Nitra

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie