Denník N

Ako Izrael zastavil stovky iránskych rakiet a dronov a prečo sa USA boja, že ich vtiahne do vojny s Teheránom

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Aktualizované o 7.59 – Západní spojenci sa postavili za Izrael a odsúdili iránsky útok. Vo Washingtone sa však obávajú, že by ich Netanjahu mohol vtiahnuť do vojny s Iránom.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Zhruba 300 dronov a rakiet vypálil Irán v sobotu v noci na Izrael. Spôsobili však len malé škody, pretože Izrael a jeho spojenci väčšinu kamikadze dronov a striel zneškodnili.

Podľa izraelských médií poškodili len jednu vojenskú základňu.

Podľa Haarecu 12 ľudí skončilo v nemocniciach. Medzi nimi aj sedemročné dievča z Aradu, ktoré bolo vážne zranené šrapnelom. Ďalších osem ľudí sa ľahšie zranilo na ceste do úkrytov alebo po zasiahnutí šrapnelom. Troch hospitalizovali pre úzkosti.

Riziko veľkej vojny na Blízkom východe je momentálne najvyššie za posledné desaťročia.

Americký prezident Joe Biden zrušil svoj voľný víkend a situáciu sledoval v Bielom dome. Neskôr telefonoval s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. „Povedal som mu, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie