Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuca, Kašu a Džabu bude ťažké nahradiť. Verím, že na ME pôjde viac hráčov zo Slovana, tvrdí kapitán majstra Weiss

Kapitán futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss nemá za sebou najlepšiu sezónu. Prenasledovali ho zranenia a nastúpil doteraz len v deviatich ligových zápasoch, na konte má 420 odohratých minút a dva góly.

14.04.2024 07:00
Vladimír Weiss Foto: ,
Kapitán Slovana Vladimír Weiss verí, že ešte vo futbale nepovedal posledné slovo.
debata (5)

V sobotu si v zápase s Dunajskou Stredou (0:0), v ktorom belasí potvrdili tridsiaty titul vo svojej histórii, zahral záverečnú štvrťhodinku.

So spoluhráčmi a stovkami fanúšikov oslavoval šiesty titul v rade a v rozhovore nevylúčil ani koniec kariéry. „Teraz sa cítim najlepšie po dlhej dobe, keby to vydržalo, budem hrať ešte tri roky,“ vravel 34-ročný futbalista, ktorý verí, že vo finiši si vylepší tohtosezónne štatistiky.

Slovan oslavuje šiesty titul
Video

Pred rokom Slovan bojoval o titul takmer do konca a pred Dunajskou Stredou mal len dvojbodový náskok. Bolo teraz ľahšie získať titul?

Áno, tým, že náskok narastal, nerozhodlo sa v sobotu, ale už dávnejšie. Celú čas sme dokazovali, že sme v lige najlepší. Trochu mi je ľúto, že sme sa nedostali v pohári ani do semifinále. Pre divákov i pre mňa osobne bol výnimočný minulý rok. Vlani som si ten moment vysníval a splnil sa mi do bodky. Bola to krásna sezóna. Ale s pokorou berieme aj túto a o rok by sme to chceli zopakovať.

Oslavy titulu ŠK Slovan Čítajte viac Radostný ošiaľ na Tehelnom poli. Slovan vybojoval šiesty titul. Weiss: Bola to povinnosť

Do konca aktuálnej sezóny zostalo ešte päť kôl. Ako ich využijete?

Chceme ju dôstojne dohrať. Potom si trošku oddýchneme. Teda niektorí. Ja sa budem musieť po tých pauzách pripravovať, aby som s čistou hlavou vstúpil do ďalšej sezóny.

Slovan má viacerých skúsených, starších hráčov. Ako vidíte ich ďalšie účinkovanie v tíme?

Máme silný tím, opory ako je Kuco, Kaša, Ďžaba bude ťažké nahradiť. Vie to otec, ale aj vedenie klubu. Verím, že aspoň rok ešte potiahnu a pomôžu nám. A uvidím, čo bude so mnou. Pretože zranenia k mojej pohode neprispievajú. Počkám si, ako dohrám túto sezónu a potom sa rozhodnem, čo ďalej.

Máte ešte so Slovanom zmluvu na ďalší rok. Ako vnímate vašu aktuálnu situáciu?

Najviac mi robila starosti achilovka, to je citlivé miesto na nohe, ťažko som sa z toho dostával. Teraz sa po dlhom čase cítim najlepšie. Ale nechcem nič sľubovať a ani robiť predčasné závery. Idem zo dňa na deň. Pokúsim sa dobehnúť, čo som zameškal. Budem to riešiť po sezóne s chladnou hlavou.

00. Slovan oslavy titul 2024 Tehelné pole Čítajte viac Kucka daj prosím dres! Slovanisti oslavovali s tisíckami fanúšikov, šampanské tieklo prúdom

Ako tento stav vníma otec?

Je to človek, ktorý všetko robí na sto percent. Vždy sa usiluje napredovať, niečo vylepšovať, pomáhať nám. Proti Dunajskej Strede si mohol užiť zápas s vyloženými nohami. Od prvej minúty som ho počúval, bolo už v podstate rozhodnuté a niekedy nerozumiem, že má v sebe toľko emócií. Nechápem to. Ale vždy to myslí dobre, úprimne.

Otec sa už vyjadril, že v budúcnosti vás vidí na poste trénera. Čo vy na to?

Rozprávali sme sa o tom. Alebo čo ďalej, keď skončím. Vravel som mu, že zatiaľ sa cítim ako hráč. Je veľmi ťažké skončiť. Veľa času trávim s Martinom Škrtelom a vidím, že aj pre neho bolo ťažké, nájsť si niečo, čo ho v živote napĺňa. To nie je jednoduché pre nijakého športovca. Mohol by som ísť trénerskou cestou alebo robiť niečo v manažmente. Koniec je čoraz bližší. Ale zatiaľ som hráč. A rád by som ním ešte nejaký čas zostal.

Vladimír Weiss Čítajte viac Majstrovský Slovan čakajú v lete veľké zmeny: Mal som s majiteľom dobrú debatu, tvrdí Weiss

Počítate so všetkými alternatívami, teda aj s tým, že po sezóne skončíte?

Určite. Tak ako doteraz by to ďalej nešlo. Nepomáha to klubu a ani mne. Predtým som hral proti Trnave na začiatku marca, achilovka už bola v oveľa lepšom stave a utrpel som zranenie, ktoré iný futbalista možno nikdy nemal, natrhol som si prsný sval. Možno aj to naznačuje, že by som mal skončiť. Ale v tejto veci budem tvrdohlavý. Dôležitý je aj fakt, že cítim podporu fanúšikov. Milujem úlohu lídra, vždy som vedel mužstvo potiahnuť, keď som bol zdravý. Ale to sa vraciame k rovnakému problému. Bez zdravia to nepôjde.

Ešte nie je koniec sezóny. Považujete reprezentáciu a Euro za uzavretú záležitosť?

To nie je na mne. Vyhlásil som, že v reprezentácii som neskončil. Poviem to tak: zranený futbal hrať nemôžem, nieto ešte reprezentovať. Zo začiatku som nenominovanie nechápal. Teraz vravím, že na Euro by mali ísť hráči, ktorí postup vybojovali a mali najlepšiu formu. Verím, že okrem Kuca sa tam dostanú aj ďalší hráči zo Slovana. Alebo budú mať aspoň možnosť ukázať v príprave. Napríklad Strelo, alebo aj mladý Nino, keď dostal šancu, hral výborne. Ja chcem byť zdravotne OK a ešte pomôcť Slovanu.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Niké liga