Webber zpochybňuje rozhodnutí Ferrari ohledně Hamiltona

Webber zpochybňuje rozhodnutí Ferrari ohledně Hamiltona

Mark Webber, jeden z vítězů závodů formule 1 za Red Bull, zpochybnil, zda Ferrari učinilo správné rozhodnutí, když pro rok 2025 vyměnilo Carlose Sainze za Lewise Hamiltona.

Přední jezdec Mercedesu Lewis Hamilton oznámil, že v příští sezóně přejde do Ferrari a stávající Carlos Sainz tak zůstane bez místa. Sainz však od začátku sezóny 2024 dokazuje svou hodnotu, a to vítězstvím ve Velké ceně Austrálie a umístěním na stupních vítězů ve všech závodech, v nichž letos dosud startoval. Hamilton naopak zažil svůj nejhorší start sezóny a po Velké ceně Japonska je v šampionátu jezdců na devátém místě.

Bývalý vítěz závodů F1 a jezdec Red Bullu Mark Webber se nyní ptá, zda Ferrari nebude litovat svého rozhodnutí zbavit se jediného jezdce, který od Velké ceny Brazílie v roce 2022 dokázal vyhrát, aniž by jezdil za Red Bull.

Počet míst v ostatních stájích, která jsou k dispozici španělskému jezdci, se snížil poté, co Fernando Alonso oznámil, že bude pokračovat s Aston Martinem na základě víceleté smlouvy. Sainz by tak mohl přestoupit k méně konkurenceschopným týmům, aby si zajistil závodní místo, a to i přes to, že překonal týmového kolegu Charlese Leclerca, který v týmu zůstane.

„Podívejte se, když nemáte motivaci, protože nemáte smlouvu v kapse, jste ve stresu,“ řekl Webber pro Channel 4 F1. „Myslím, že Sainz je teď mužem na misi, může si to dovolit a očividně jezdí skvěle. Ferrari, víte, litují svého kroku?“

Sdílejte na:
Zavřít