Foto: se svolením Dredge

Nezávislá lovecraftovská rybářská hra Dredge se dočká filmu

Dobrodružná rybářská adventura pro jednoho hráče Dredge se nyní dočká filmu. ,,Prodávejte své úlovky, vylepšujte svou loď a pátrejte v hlubinách po dávno pohřbených tajemstvích. Prozkoumejte tajemné souostroví a zjistěte, proč je některé věci nejlepší nechat zapomenout,” tak zní oficiální popis hry Dredge.

V roce plném různých rybářských simulátorů byl Dredge pravděpodobně nejlepší. Hra vyšla v březnu 2023 a zaplnila eldritch-horrorovou díru v herním katalogu roku – a teď se chystá film. Vývojářské studio Black Salt Games a mediální společnost Story Kitchen se spojily, aby z Dredge udělaly hraný film. Logline projektu zní: ,,Představte si Šestý smysl na vodě. Atmosférický vesmírný horor, který je směsicí HP Lovecrafta a Ernesta Hemingwaye.” Což nezní jako doslovný popis videohry Dredge a zdá se, že se bude na co těšit. Jako film se Dredge pravděpodobně bude méně soustředit na správu inventáře, vylepšování lodí a neustálé tahání po mořském dně a více na lovecraftovské vodní příšery a náladovou, mlhavou atmosféru hry.

Story Kitchen je produkční společnost, která stojí za řadou rozpracovaných videoherních adaptací, včetně hraného filmu Sifu a animovaného televizního seriálu Vampire Survivors. O časovém plánu filmu Dredge zatím nepadlo ani slovo, ale pravděpodobně se objeví, až to budeme nejméně čekat, a náhle se vynoří z metaforických hlubin.

Zdroj: dredge.game, engadget.com