Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mezinárodní kontrolní akce na železnici 24-BLUE RAD

OLOMOUCKÝ KRAJ - Ve zvýšené míře jsme dohlíželi na dodržování veřejného pořádku na nádražích a v jejich bezprostředním okolí. 

V termínu od 8. do 14. dubna 2024 proběhla také na území Olomouckého kraje mezinárodní kontrolní akce s názvem 24-BLUE RAD, která cílí na kontroly vlakových nádraží a jejich bezprostředního okolí, na odstavné nádražní plochy, na kontrolu mezinárodních a vnitrostátních vlaků, na nelegální migraci, pátrání po hledaných osobách, ale i na předcházení majetkové trestné činnosti v okolí železnic (krádeže, sprejerství apod.). V širším kontextu policisté v rámci této bezpečnostní akce dohlíželi na dodržování zákazu vstupu a vjezdu na železniční přejezdy, jsou-li tato zařízení v činnosti, na překročení rychlostních limitů na železničních přejezdech, riskantní vstupy do kolejiště apod.

Během této akce, která má jednoznačně také preventivní přesah, provedli policisté desítky kontrol na nádražích, zkontrolovali 73 vlakových souprav a vypátrali 3 osoby v celostátním pátrání. Dále řešili 2 přestupky proti veřejnému pořádku, 23 přestupků v dopravě souvisejících s nebezpečným přejížděním či přecházením železničních přejezdů a nedodržením rychlostních limitů. V hledáčku policistů se ocitli také 3 hříšníci, kteří se pohybovali v kolejišti a zbytečně tak riskovali svůj život.

Mezinárodní bezpečnostní akce 24-BLUE RAD svým rozsahem a charakterem napomáhá snižovat kriminalitu na železnici.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
15. dubna 2024

vytisknout  e-mailem