Foto: Pixabay

Bluesky se nově otevřela také hlavám států a světovým lídrům

Platforma Bluesky poté, co se otevřela široké veřejnosti a zavedla některé nové možnosti moderování, se rozhodla pozvat i světové lídry. V pátek společnost na svém oficiálním účtu informovala: „Mimochodem… zrušili jsme naši politiku ‘bez hlav států’“. Tato politika platila poslední rok, kdy se platforma potýkala s turbulencemi, jež jsou typické pro všechny začínající sociální sítě.

Od svého spuštění v únoru 2023 až do února letošního roku, kdy se konečně zbavila čekací listiny, zůstala Bluesky platformou pouze pro zvané. Loni v květnu společnost uvedla, že není připravena na to, aby se otevřela také hlavám států, a dokonce požádala uživatele, aby dali jejímu týmu vědět, pokud budou chtít na platformu přizvat i významné osobnosti.

Od té doby se ale rozrostla na více než 5 milionů uživatelů (přitom jen den poté, co přestala vyžadovat pozvánky, jich získala zhruba milion). Tento vývoj přirozeně vedl právě i k otevření se pro velké nejen politické osobnosti, čímž se Bluesky stala plnohodnotnou sociální sítí.

Zdroj: engadget.com