Opravy Ďáblické ulice v plném proudu: Co všechno se změní?

Ilustrační foto

PRAHA – Dnes začínají opravovat pražští silničáři Ďáblickou ulici v Praze 8. Změny k lepšímu se týkají vozovky a křižovatek v tři čtvrtě kilometru dlouhém úseku mezi ulicemi U Parkánu a K Lomu. Práce budou mít několik fází a potrvají až do konce letošního roku.

Celý úsek čeká několik prací a úprav. Silničáři vymění konstrukci vozovky stávající komunikace, s krytem z asfaltového betonu dojde i na vyrovnání a výměnu poškozených obrub včetně opravy prvků odvodnění. Nové přechody pro chodce vzniknou v ulicích Ďáblická a U Parkánu. Součástí stavby je i rekonstrukce autobusové zastávky K Letňanům, směrem do centra. Změny čekají i na veřejné osvětlení, dojde například k posunu jednoho ze stožárů a dalším úpravám kabelového vedení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dopravní omezení

Etapa 1a je plánovaná od 15. 4. do 28. 6., v úseku K Lomu – Kokořínská dojde k úplné uzavírce obou jízdních pruhů s výlukou automobilové dopravy.

Etapa 1b je plánována od 29. 6. do 14. 7. se dopravně dotkne křižovatky Kokořínská x Ďáblická a po celou tuto dobu rovněž potrvá kompletní uzavírka obou jízdních pruhů.

Pro individuální automobilovou dopravu platí od 15.4. pro etapy 1a a 1b stejné objízdné trasy vedoucí přes ul. Cínoveckou a Libereckou nebo přes ul. U Parkánu, Šenovská, Spořická, Ústecká a Žernosecká.

Etapa 2 je plánována od 14. 7. a zahrnuje úsek Ďáblické od Kokořínské do ulic U Parkánu / Kostelecká, včetně tamní křižovatky.

Přesné termíny a související dopravní omezení budou ještě upřesněny.