Deti mali biť reťazami a držať o hlade. Vyšetrovateľka obvinila rodičov
1 min. čítania
15.4.2024 11:50
1 min. čítania

Deti mali biť reťazami a držať o hlade. Vyšetrovateľka obvinila rodičov

Zámok na dverách Zdroj: Facebook / Polícia SR - Trnavský kraj
Uložiť článok
Políciu na prípad upozornila škola, ktorú dve zo štyroch detí navštevovali. Najstarší 12-ročný syn mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele.

TRNAVA: Trnavská polícia sa zaoberá prípadom týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na štyroch deťoch.

Políciu na prípad upozornila škola, ktorú dve zo štyroch detí navštevovali. Najstarší 12-ročný syn mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele, informuje polícia na sociálnej sieti.

„Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať dlhšie, minimálne od roku 2020 a otec ich mal biť aj trikrát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami vo veku 8, 5 a 3 roky v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke. Ak mali deti neposlúchať, mali byť údajne aj 24 h hladné a počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich,“ približuje polícia, ktorá prípad vyšetruje ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva.

Hoci k bitkám malo podľa polície dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. „Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom, ale aj psychickom zdraví,“ dopĺňajú policajti.

Rodičia skončili vo väzbe

Vyšetrovatelia ihneď po oznámení školy kontaktovali aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora policajti zadržali 32-ročnú mamu a 47-ročného otca.

„Tí skončili v cele policajného zaistenia a krátko na to ich vyšetrovateľ oboch obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania zároveň predložil návrh na podnet, aby boli obaja stíhaní väzobne,“ oznámili muži zákona.

Sudca sa s podaným návrhom stotožnil, a preto rodičov eskortovali hliadky do ústavu na výkon väzby. V prípade preukázania viny im hrozí väzenie na 7 až 15 rokov.

„Všetky deti boli rodičom odobraté. Staršie tri deti skončili v detskom domove a najmladšie z nich, 3-ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny,“ dodávajú policajti.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.