ČLMŽ U12

Další domácí utkání nás čekalo proti kvalitní akademii Dynama České Budějovice. Zde se nám nepovedlo zachytit začátek utkání, kdy jsme v prvních 10.minutách dostali dvě branky. Poté se hra vyrovnala a i my jsme si dokázali vytvořit brankové šance, ale zatím bez úspěchu. V 21.minutě bylo z naší strany hned veseleji, když obraně unikl Novisedlák a snížil na 1:2. O pět minut déle mohl být výsledek 2:2, ale bohužel hlavička Novisedláka skončila na tyči. A opět se potvrdilo fotbalové pořekadlo nedáš, dostaneš. Jelikož po této naší akci šlo Dynamo do brejku a odskočilo opět na rozdíl dvou branek 1:3. Druhá třetina se hrála v podobném duchu, kdy Dynamo bylo lepší na míči, ale zejména bylo lepší v proměňování šancí. Zejména bych ocenil rozdílového hráče Dynama Plamínka, který byl téměř k nezastavení a dokázal každou šanci přetavit v gól a i díky tomu dokázal dát pět branek. Třetí třetina už se spíše, tak dohrávala, ale my jsme chtěli se i přes skoro rozhodnuté skóre prezentovat, co nejlepším výkonem a aspoň kosmeticky upravit skóre, což se nám povedlo, když se znovu prosadil Novisedlák, Raab a Čapek. Nakonec toto utkání skončilo 4:10 a Dynamo, tak odjelo  zaslouženě zpět na jih Čech se třemi body. Dynamo ukázalo, že patří k jedněm z nejlepších akademií v ČR, jelikož nás přehrálo ve všech aspektech hry. Ale zejména nás mrzí, že jsme hned čtyři branky inkasovali po standardních situacích, což se nám ještě nikdy nestalo a teď v týdnu se na to na tréninku musíme zaměřit.

FK Meteor Praha VIII – SK Dynamo České Budějovice 4 : 10

Branky: 2x Novisedlák, Raab, Čapek – 5x Plamínek, Nalezný, Kukačka, Lhoták, Kalianko, Hrabčák

Sestava: Mašek/Mach – Novisedlák, Stasiv, Kolanda, Dům, Želinský, Brejžek, Porokhovskyi, Svědínek, Raab, Kubišta a Čapek

 

1.tř.MŽ

Porážku proti Dynamu jsme museli hodit rychle za hlavu, jelikož o hodinu později jsme již stáli na hřišti ve Stodůlkách, kde náš čekalo utkání pražské 1.A třídy. Vstup do utkání byl z našeho pohledu fantastický, kdy jsme již po dvanácti minutách vedli 3:0, když se postupně prosadil Kramer, Bartejs a Caudr Maxmilián. Bohužel, jak již bývá zvykem v těchto mladších kategoriích, tak kluci lehce po tomto dobrém vstupu polevili v tempu hry, což soupeř po právu potrestal a do poločasu dokázal srovnat na 3:3, což pro nás byla taková facka, že se musíme opět probudit a hrát, tak jako v úvodu. Což se povedlo, když ve druhém poločase jsme opět na soupeře nalétli a byla otázka času, kdy dokážeme dát nějakou tu branku, když se ve vápně dobře zorientoval Le Bat a poslal nás zpět do vedení. O pár minut později jsme si opět vytvořili záver ve vápně soupeře, kde se svým důrazem dokázal prosadit opět Caudr Maximilián 5:3. V poslední minutě dokázali Stodůlky již jen po naší chybě kosmeticky upravit skóre na 5:4 a my si, tak odvezli cenné tři body ze Stodůlek. Za zmínku v tomto utkání stojí výkon dvojčat Caudrů z ročníku 2013, kteří se mezi o rok staršími vůbec neztratili, ale naopak patřili k nejlepším hráčům na hřišti.

TJ Sokol Stodůlky – FK Meteor Praha VIII 4 : 5

Branky: 2x Pokorný, Straka, Škácha – 2x Caudr Maxmilián, Bartejs, Le Bat, Kramer

Sestava: Mašek – Le Bat, Vrba, Bartejs, Kramer, Balík, Caudr Matěj, Caudr Maxmilián, Tomek, Dům, Gutu a Roubíček

 

Turnaj MŽ U12 Třebotov

Volnou neděli jsme využili k účasti na velice kvalitním turnaji v Třebotově. Zúčastněné týmy byli rozděleny nejdříve do dvou základních skupin a po základních skupinách se hrál klasický pavouk. Bohužel na těchto turnajích bývá našim špatným zvykem, že začátky turnaje nemáme nejsilnější. Což jsme opět potvrdili. První utkání proti Vestci skončilo 1:1, kdy jsme nebyli dostatečně aktivní. Druhé utkání nás čekalo proti Ústí, kde se náš herní výkon byl již lepší, ale bohužel jsme nedokázali tlak přetavit gól a naopak soupeř udeřil z krásně trefeného přímého kopu 0:1. Před třetím utkáním ve skupině proti favoritovi celého turnaje Motorletu jsme věděli, že pokud chceme lepší pozici do čtvrtfinále, tak musíme vyhrát. Kluci do toho utkání vlétli jako uragán a Motorlet jsme k ničemu nepustili. Za tento tlak, který jsme si vytvořili jsme i byli odměněni dvěma góly a my tak vyhráli 2:0. Tyto tři body nás nakonec posunuli na 2.místo ve skupině a tím pádem jsme ve čtvrtfinále narazili na třetí tým ve skupině a to Viktorku Žižkov. V tomto utkání jsme byli zcela dominantní a Žižkov jsme téměř k ničemu nepustili, zvítězili 5:1 a už jsme jen vyhlíželi soupeře pro semifinále. Semifinálovým soupeřem nám bylo Ústí, takže nás čekala odveta ze skupiny. Opět si troufnu tvrdit, že jsme v byli lepším týmem, ale bohužel jsme nedokázali dát vice branek a proto byl po 20 minutách hry výsledek 1:1, což znamenalo jediné a to penaltový rozstřel. Tato fotbalová loterie dopadla lépe pro Ústí a my tak šli do utkání o třetí místo. V utkání o třetí místo nás čekal Vestec. Toto utkání bylo zcela naší režii, ale tři naše šance skončili na brankové konstrukci a další dvě jen v boční síti, takže po závěrečném hvizdu byl výsledek 0:0 a tudíž nás čekal další penaltový rozstřel. V tomto penaltovém rozstřelu se klíčovou postavou stal náš brankář Mach, který dokázal hned 3 penalty z pěti zneškodnit a proto, když naši poslední penaltu proměnil Stasiv, tak v týmu propukla euforie, jelikož v tomto rozstřelu jsme vyhráli a tak 3.místo bylo naše.

 

Výsledky:

FK Meteor Praha VIII – Viktoria Vestec 1:1

FK Meteor Praha VIII – FK Ústí nad Labem 0:1

FK Meteor Praha VIII – FK Motorlet Praha “A” 2:0

Čtvrtfinále:

FK Meteor Praha VIII – FK Viktoria Žižkov 5:1

Semifinále:

FK Meteor Praha VIII – FK Ústí nad Labem 1:2 po penaltách

O 3.místo:

FK Meteor Praha VIII – Viktoria Vestec 1:0 po penaltách

Sestava: Mašek, Mach – Novisedlák, Stasiv, Dům, Raab, Brejžek, Želinský, Porokhovskyi, Kubišta, Bartejs, Balík a Svědínek

Konečné pořadí celého turnaje: 1) FK Motorlet Praha “A” 2) FK Ústí nad Labem 3) FK Meteor Praha VIII 4) Viktoria Vestec 5) FK Viktoria Žižkov 6) FK Dukla Praha 7) SK Benešov 8) FK Motorlet Praha “B”

Autor: Tadeáš Ernst, trenér