Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sestava fotbalistů na Lotyšsko: Procházka, Plašil, Krejčí i Lafata

Sport

  16:42aktualizováno  16:56
PRAHA - Sestava českých fotbalistů na večerní zápas proti Lotyšsku se obešla bez překvapení. Trenér Pavel Vrba nahradil jen zraněné hráče, jinak věří hráčům, kterým se tolik povedla podzimní část kvalifikace mistrovství Evropy 2016.

Česko - Dánsko. Český fotbalista David Lafata foto: Foto Mafra - Petr Janeček

Kouč Vrba tak řešil jen pozice pravého a středního obránce. Kadeřábek a Sivok jsou totiž zranění. Jinak do sestavy nesahal.

Český tým nastoupí v této sestavě:

Čech - Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský - Dočkal, Darida, Rosický, Plašil, Krejčí - Lafata.

Ani jedno řešení nepřekvapí. Na pravém kraji defenzivní řady dostal šanci Gebre Selassie, jenž v reprezentačním dresu nastoupil naposledy před třinácti měsíci. Uprostřed obrany naskočí Procházka, jenž dostal přednost před Suchým díky lepší rozehrávce.

Záloha je ve srovnání s listopadovým zápasem proti Islandu (2:1) beze změny úplně. Přitom se čekalo, zda na levém kraji nedostane přednost Pilař. Ale i tentokrát nastupuje Krejčí.

V útoku si udržel místo Lafata.

Zápas proti Lotyšsku začíná v pražském Edenu přesně v 18 hodin. Na Lidovky.cz ho budeme sledovat v podrobné on-line reportáži.

Česko má zatím ve skupině A ze čtyř zápasů plný počet bodů. Vítězství nad Lotyšskem by tak znamenalo další velký krok k postupu na šampionát, který bude v roce 2016 hostit Francie.

Autor: