Alpine je vzhledem k trhu s piloty připraven na vše

Alpine je vzhledem k trhu s piloty připraven na vše

Šéf týmu Alpine Bruno Famin je přesvědčen, že tým musí být připraven jednat v situaci, kdy se během letošní sezóny otevře trh s piloty. Přiznal, že výkonem jejich monopostu byl šokován.

Bruno Famin přiznal, že tým je spokojen se současnou týmovou sestavou, ale Estebanovi Oconovi i Pierrovi Gaslymu skončí na konci této sezóny smlouvy. Vzhledem k tomu, že více než polovina pilotů na startovním roštu bude hledat svá místa a nové smlouvy, šéf anglicko-francouzského týmu připustil, že možná nastane období změn.

“V tuto chvíli jsme s našimi piloty spokojeni. Máme dva dobré piloty s dobrým myšlením, dobrým přístupem, ale víme, že mohou nastat změny, kdo ví? Riziko přestupů je poměrně vysoké a my musíme být připraveni na všechno.“

“Začali jsme s oběma jednat a potřebujeme pro jistotu mít dohody a také zjistit, co je na trhu s piloty.”

Alpine nezahájil sezónu dobře, protože nekonkurenceschopný vůz A524 prozatím nebyl schopen bojovat o postup do Q3 a ani o body v závodech. Bruno Famin přiznal, že to pro tým velkým překvapením nebylo, ale připustil, že zadní řady nečekali.

“Samozřejmě si myslím, že když jsme vůz představovali, byli jsme velmi opatrní, protože jsme cítili, že první závody budou dost obtížné, a bohužel byly, ale být v Bahrajnu v poslední řadě startovního roštu byl pro všechny šok, abych byl upřímný.”

“Ale je to důkaz, že jsme potřebovali změnit náš přístup, naši organizaci, aby byla dynamičtější, efektivnější, a to je to, co děláme se změnami, které jsme provedli hlavně v Enstonu. Pracujeme na tom.“

I přes velmi neuspokojivý začátek sezóny Bruno Famin zůstává optimistou a doufá v silný vývoj. “Jsem docela spokojený s reakcí zaměstnanců továrny, všichni pochopili, že musíme něco změnit, a všichni teď tlačí na změny a já opravdu očekávám, že všichni budou tvrdě tlačit, samozřejmě na vývoj toho vozu, ale také na zlepšení naší organizace, našich procesů, pro budoucí projekty.”

Sdílejte na:
Zavřít