Ricciardo: Dva dobré závody a na ty špatné se zapomene

Ricciardo: Dva dobré závody a na ty špatné se zapomene

Daniel Ricciardo má za sebou ne příliš povedený start do nové sezóny a v kvalifikaci prozatím vždy skončil hůře než týmový kolega Júki Cunoda. Prohlásil však, že ho špatný start do sezóny netrápí. Naopak podle něho stačí pouze dva dobré závody a na ty špatné se zapomene.

Australana všichni tipovali jako kandidáta na druhé místo v Red Bullu. Svým startem do sezóny 2024 prozatím ale neoslovil a spíše se diskutuje, zda vůbec vydrží v sesterském týmu Red Bullu.

Samotný Daniel Ricciardo přiznává, že má problémy s vozem, který tým RB přinesl do nového roku. Zůstává však optimistický. Na otázku, zda před Velkou cenou Japonska cítil více tlaku, odpověděl, že ano, ale spíše sám od sebe než od okolí.

„Jsem si jistý, že je tu tlak od okolí, ale já vstoupil do sezóny s tím, že před sezónou to bylo dobré, měl jsem dobrou zimní přestávku, pořádně jsem trénoval a cítil jsem se velmi dobře. Takže má hlava a mé dlouholeté zkušenosti mi říkají, že bychom teď měli začít sezónu na plný plyn.”

„Takže teď si říkám, OK, pořád se to ještě nestalo a už to byly tři závody. Ale vím, že nepotřebuji měnit nic. Přijde to samo. Jsou to jen malé věci sem a tam, a cokoliv to je, možná to, co chybí v tu chvíli do sebe zapadne a bude to už příští víkend.”

„Dokonce i v Melbourne jsem měl být zklamaný, nedostal jsem se na body, ta kvalifikace a všechno ostatní. Ale když jsme analyzovali závod, tak to nebylo tak špatné jak to vypadalo nebo se to zdálo. Měli jsme dobré závodní tempo a byly tam nějaké dobré věci, které jsme si odvezli, a teď to jen musím dát všechno dohromady. A to taky udělám.“

Poradce Red Bullu Helmut Marko již Australanovu formu stihl zkritizovat, Ricciardo si to však nepřipouští. „Vím, co očekává a co chce, a je to přesně to, co chci i já. Vím, že to bude 24 závodů a bude to dlouhá sezóna. Budu mít dva dobré závody a najednou se na ty špatné zapomene. Ale přijde další závod, najednou jsou to tři závody bez výsledku, to není to, co Marko chce nebo co chce tým.“

„Pierre Hamelin a Patrick, dva mí inženýři, tvrdě pracují a je důležité, abychom se soustředili sami na sebe a nic jiného nás nerozptylovalo. Samozřejmě, že chceme výsledky, ale ty nepřijdou tím, že nám někdo bude něco doporučovat nebo radit, nebo cokoliv od někoho jiného. Musíme jen pokračovat naším směrem a vím, že to přijde. Bohužel to ještě nepřišlo, ale rozhodně věřím, že to přijde.“

Sdílejte na:
Zavřít