Scouting Východ – 1. soustředění Jedov

První soustředění roku 2024 moravské části Scoutingu se uskutečnilo v krásném prostředí Turistické základny DDM v Jedově u Náměště nad Oslavou ve dnech 12.-14. dubna 2024. Soustředění se zúčastnilo 17 dětí rozdělených do dvou skupin dle výkonnosti (skupina A čítala 10 dětí, skupina B 7 dětí). Na soustředění se prostřídala čtveřice trenérů, konkrétně GM Petr Velička, GM Pavel Šimáček, IM Richard Biolek ml. a IM David Kaňovský. Probíraná témata byla následující:

 

  • GM Pavel Šimáček Izolovaný pěšec jako beranidlo
  • GM Petr Velička Různobarevní střelci v koncovce
  • IM Richard Biolek ml. Síla královsko-indického střelce
  • IM David Kaňovský José Raúl Capablanca – mistr poziční hry

 

Každý trenér si ke svému tématu samozřejmě přidal různé taktické příklady, trénink dovedností (kupříkladu trénink paměti, výčet mistrů světa) a mnoho dalšího.

 

Po celou dobu se o děti skvěle staraly tři maminky Julia, Bára a Jana, za což jim patří velký dík! Vše zvládly opravdu na jedničku s hvězdičkou! Rovněž nám skvěle vyšlo počasí, díky čemuž děti mohly téměř veškerý volný čas věnovat běhání venku. Nejvíce s kopačákem na hřišti (včetně zápasu na místním travnatém hřišti, kde byly v doprovodu velmistra Pavla, též aktivního fotbalisty), případně okolo pingpongového stolu. Populární bylo také sbírání šišek… 🙂 Dostalo se ovšem také na volné hraní partií a deskové hry.

 

Trénink skupiny B s IM Davidem Kaňovským

 

Trénink skupiny B s GM Pavlem Šimáčkem

 

GM Pavel Šimáček

 

Trénink skupiny A s IM Richardem Biolkem ml.

 

Veronika a Alisa při tréninku s IM Richardem Biolkem ml.

 

„Cool girls!“ I

 

„Cool girls!“ II

 

Za moravskou část Scoutingu
IM David Dejf Kaňovský