Ve dvaadvacátém kole jsme přivítali aspiranta na postup a jasného favorita utkání mužstvo Chomutova, které vévodí tabulce naší skupiny. Tato prognóza se potvrdila už v páté minutě kdy se prosadil druhý nejlepší střelec soutěže hostující Doleček. 0 : 1. Naši hráči rozhodně neměli v tomto zápase co ztratit a zároveň se chtěli před svými diváky ukázat v co nejlepším světle. Postupem času se svým soupeřem srovnali hru a v 26. minutě Kordiakem i skóre. 1 : 1. Chomutov na hřišti stále předváděl svoji kvalitu, ale my jsme jejich atakům odolávali. V 35. minutě ale přišla další gólová rána, když se podruhé prosadil Doleček. 1 : 2. Do přestávky již další branka nepadla.

Úvod druhé části začal oboustranně ve velmi slušném tempu. Šance na obou stranách buď zmařili brankaři, nebo nepřesnosti při zakončení. Změnou v tomto trendu byla 78. minuta kdy se prosadil parádní střelou do pravého horního růžku z cca 20m Zelenka. 2 : 2. Po tomto vyrovnání se do řad mužstva hostů začala viditelně vkrádala obava o výsledek. Za necelých sedm minut se jejich obava naplnila v podobě odpískané penalty pro domácí Meteor. Míč si do ruky vzal zkušený exekutor pokutových kopů Slavata a nemýlil se. 3 : 2. Domácí diváci svůj tým nadšeně povzbuzovali až do samého konce utkání po němž pak hráčům připravili zaslouženou děkovačku.

FK Meteor Praha VIII – FC CHOMUTOV 3 : 2 (1 : 2)

Branky: 26. Kordiak, 78. Zelenka, 85. (p) Slavata – 5. a 35. Daniil Doleček

Rozhodčí: Milan Matějíček – Michal Chládek, Tomáš Louda

DS: Zdeněk Krejčí

ŽK: 0 – 2

Diváci: 108

Sestava:

Šrámek – Slavata, Kostka, Lízálek, Karvánek – Kousal (86. Makailov), Sůra, Derkach, Kratochvíl (72. Hendrych) – Kordiak (72. Žák), Zelenka (90. Michálek)

 

Autor: Petr Seidel, vedoucí mužstva