Foto: Unsplash

Threads testuje výsledky vyhledávání v reálném čase

Aplikace Threads společnosti Meta je často vnímána jako konkurent společnosti X. Uživatelé Threads, zejména ti, kteří byli kdysi aktivní na Twitteru, však často poukazují na jednu velkou nevýhodu této sociální sítě – a to, že prozatím není příliš dobrým zdrojem informací sdílených v reálném čase.

Algoritmus aplikace často vedle čerstvých příspěvků zobrazuje i příspěvky staré několik dní a nedávno zavedená funkce trendů zobrazuje vždy jen pět témat. Nicméně podle snímku obrazovky, který sdílel uživatel Threads Daniel Rodriguez, aplikace testuje novou funkci vyhledávání, která uživatelům umožní filtrovat výsledky podle aktuálnosti. Změnu potvrdil i Adam Mosseri, vrchní výkonný ředitel služby Threads. „Tuto novinku začínáme testovat s malým počtem lidí. Díky ní bude snazší najít relevantní výsledky vyhledávání v reálném čase,“ napsal Mosseri.

Ačkoli to může znít jako malé vylepšení, ve skutečnosti je absence možnosti chronologického vyhledávání velmi nepříjemná. Zejména pro ty uživatele, kteří chtějí vyhledávat zprávy nebo komentáře k aktuálním událostem.

Jak užitečná tato funkce bude, bude záležet na tom, zda Meta zpřístupní filtr pro všechna témata na platformě. Na snímku obrazovky byla novinka zobrazena pouze pro sportovní téma NBA, což je komunita, kterou Mosseri v aplikaci podporuje. V případě jiných aktuálních témat (např. politických) možná nebude zavedena. Již dříve totiž byla z aplikace odstraněna doporučení na politický obsah či byly zablokovány výsledky vyhledávání témat, která byla považována za potenciálně citlivá (jako bylo například téma vakcín a covidu-19), a to i přesto, že neporušovala pravidla této platformy.

Zdroj: engadget.com