Imola chce zůstat v kalendáři a udržet dva italské závody

Imola chce zůstat v kalendáři a udržet dva italské závody

Starosta Imoly Marco Panieri prohásil, že celý region Emilia Romagna pracuje na tom, aby si Itálie udržela dvě velké ceny. Závody formule 1 se sem vrátily v roce 2020, hrozí však, že si místo v kalendáři dlouho neudrží.

Velká cena Emilia-Romagna v Imole se do kalendáře formule 1 vrátila během pandemie covid-19 roku 2020. Výjimkou byl loňský rok, kdy se závod nejel kvůli povodním v regionu.

Smlouvu má tato Velká cena pouze do konce roku 2025. Vypadá to ale, že bude ještě o jeden rok prodloužena kvůli tomu, že se loňský závod nekonal. Marco Panieri odhalil, že jednou z jeho hlavních priorit nyní je, aby tato smlouva byla prodloužena ještě déle.

Stefano Domenicalli již varoval, že klasické závody jako ten v Imole se nemohou spoléhat pouze na svou historickou hodnotu, aby si své místo v kalendáři udržely. Proto pokračují rozsáhlé modernizace, aby okruh mohl nabídnout zážitek, který F1 očekává.

„Zatímco čekáme na to, až budeme moci zažít vzrušení z letošní Velké ceny, která se pojede od 17. do 19. května, pokračujeme v práci a týmové spolupráci na několika úrovních, abychom udrželi tyto dvě velké ceny v Itálii a dali jim dlouhodobou perspektivu,“ uvedl Panieri.

„Imola je na tento rok připravená, územní systém už byl vytvořen a provádí se důležité investice do struktur, tratě, pohostinství a multifunkčnosti prostor. Usilovně se pracuje na zhodnocení Údolí motorů a zejména Terre e Motori.“

„Formule 1 je příležitostí přilákat lidi, zviditelnit a znovu rozjet značku Made in Italy, která je nedocenitelná nejen pro region Emilia-Romagna, ale i pro celou zemi.“

Prezident italského automobilového klubu (ACI) Angelo Sticchi si také chválil, že Itálie bude hostovat dva závody formule 1. Poděkoval také F1, že oceňuje závazky, které italské instituce přijímají, aby se zlepšila kvalita tratí.

Dnešní oznámení potvrdilo ACI jako jedinou instituci světové úrovně, která pořádá dvě světové velké ceny na svém území a je to správné uznání úsilí, které vkládáme do toho, abychom se ujistili, že fanoušci si mohou užít spektákl formule 1 ve stále pohodlnějších a modernějších zařízeních.“

Sdílejte na:
Zavřít